HVC’10 treft Lyra in de nacompetitie

Nieuws
HVC'10 kan zich opmaken voor de eerste nacompetitiewedstrijd.
HVC'10 kan zich opmaken voor de eerste nacompetitiewedstrijd. (Foto: Ron van Oosten)

HVC’10 zal het in de eerste wedstrijd van de nacompetitie voor handhaving in de tweede klasse op moeten nemen tegen Lyra uit De Lier, dat een vervangende periode in de derde klasse B binnen sleepte.

Door Dirk Vermeulen

Dat mag wel als opmerkelijk worden betiteld. De eerder door de KNVB gepubliceerde schema’s gaven inderdaad duidelijk aan dat Lyra de tegenstander van HVC zou gaan worden, iets waar men in De Lier ook al van uit ging. Zaterdagavond ging echter het bericht rond dat de eerder gehanteerde schema’s onjuist waren en dat DSVP uit Pijnacker de eerste opponent van HVC zou moeten zijn.

Weer later, op zondag, was er nog meer verwarring toen er op voetbal.nl te lezen was dat de gehanteerde correctie onjuist was: er moest worden uitgegaan van het oorspronkelijke schema, zodat toch Lyra de tegenstander zal gaan worden. Inmiddels is dat laatste officieel richting HVC bevestigd.

Voor HVC was er in de laatste competitiewedstrijd niets meer te winnen of te verliezen op de ranglijst van de tweede klasse E.

Dat bleek meteen al uit de opstelling afgelopen zaterdag voor de uitwedstrijd tegen s.v. Concordia uit Delft, waar overigens geen wedstrijdformulieren voor handen waren. Alle belangstelling aan de Brasserskade ging uit naar een jeugdtoernooi dat gelijktijdig werd georganiseerd.

Maar goed, de Hoekse spelers kennen we natuurlijk reeds lang, al was het wel even met de ogen knipperen. Slechts vier basisspelers bleken aan de aftrap te staan, aangevuld met de reserves en spelers uit het tweede team. Dat viel op zich wel te billijken, minimaal vier spelers stonden voor wat betreft gele kaarten “op scherp”. Verder werd geen risico genomen met de licht geblesseerden.

Dan blijft er eigenlijk weinig anders over dan te proberen een goed gevoel aan zo’n verplicht nummer over te houden. Ook daarin slaagde HVC maar matig, al viel wel het goede optreden van Marlon van Minnen, normaal als rechtsback spelend in het tweede team, op.

Minder prettig was het dat Jorno Reurink zich al vroeg in de wedstrijd met een enkelblessure moest laten vervangen. Mitchell Bouwhuis kwam voor hem alsnog binnen de lijnen.

HVC moest uiteindelijk met een 2 – 0 nederlaag genoegen nemen. De weer prima leidende scheidsrechter Jeroen Noordhoek zag Concordia de score keurig over de twee helften verdelen. HVC kreeg in de tweede helft, vrij kort na elkaar, wel een viertal goede kansen de score een beter aanzien te geven, doch de Delftse doelman bleek in een blakende vorm te verkeren en ranselde de Hoekse afstandsschoten één voor één uit zijn doel.

Zaterdag de eerste nacompetitie-kraker tegen Lyra, a.s. zaterdag aan de Rondgang. Om 14.30 uur zal HVC alle registers open moeten trekken!