Schitterend resultaat Team ‘100% Volle Bak’ bij alpe d’Hu’Zes

Nieuws
Team 100% Volle Bak. Staand van links naar rechts: Michael Huigen, Patrick Hetem, Ron Rietveld, Martin Prins, Martijn van Leeuwen en Yvon Brunt. Onderste Rij: Marcel de Hoog, Stephanie van Dijk, Desiree Hetem, Renate Kluin en  Lisa Prins.
Team 100% Volle Bak. Staand van links naar rechts: Michael Huigen, Patrick Hetem, Ron Rietveld, Martin Prins, Martijn van Leeuwen en Yvon Brunt. Onderste Rij: Marcel de Hoog, Stephanie van Dijk, Desiree Hetem, Renate Kluin en Lisa Prins. (Foto: Marcel de Hoog)

Op 29 mei was het eindelijk zover, alpe d’HuZes.Team 100% volle bak uit Hoek van Holland begon aan de reis naar Huez. 

Maanden van voorbereiden, trainen en uiteraard het ophalen van donaties waren voorbij en de echte uitdaging kon beginnen. Een kleine 1100 kilometer rijden, waarna een ieder die de Alpe d’Huez oprijdt slikt, nog een keer slikt en vervolgens denkt dat deze berg niet op te fietsen of lopen is. 

Aangekomen op de berg bij het hotel kon het aanmelden ter plekke beginnen, maar bovenal het bijkomen van de eerste blik op de te nemen klim. Op 31 mei mochten de eerste 3 teamleden de alpe d’HuZus lopen. Alle drie hebben zij goed volbracht en trots bovenaan de finish gekomen. 

Om 02.15 het ontbijt

De dag erop begon het ontbijt om 2:15 uur om vervolgens ‘s nachts om 3:15 uur in het donker af te dalen. Eenmaal beneden in het dorp was het wachten op de officiële start. Het Hoekse team mocht uiteindelijk om 5:10 uur starten met hun eerste klim, ieder op zijn eigen manier en tempo in het donker omhoog. 

Een indrukwekkende klim langs 21 bochten, langs tientallen banners en honderden kaarsen met veelal persoonlijke berichten. Bij het opkomen van de zon, werd het aantal supporters een veelvoud om eenieder naar boven te ‘helpen’. 

Nadat alle teamleden hun inspanningen achter de rug hadden, was het ook aan hen om anderen aan te moedigen en zo ‘omhoog’ te helpen. De alpe d’HuZes staat immers voor saamhorigheid en het helpen van elkaar. 

Team 100% volle bak heeft uiteindelijk €30.000,-- opgehaald ten behoeve van het KWF. Zij willen dan ook al onze sponsoren ontzettend bedanken voor hun donaties. De totale opbrengst van de alpe d’HuZes 2023 is ruim 17 miljoen euro, een fantastisch resultaat voor een belangrijk doel!