Verdiende zege HVC’10 op LYRA, ploeg houdt zicht op handhaving

Dolle blijdschap bij HVC'10.
Dolle blijdschap bij HVC'10. (Foto: Ron van Oosten)

Prima voetbalweer, lekker veel publiek en siervuurwerk met enkele stevige knallen zorgden voor een prima sfeer zo vlak voort de aanvang van de wedstrijd in de tweede ronde van de nacompetitie tweede/derde klasse tussen HVC’10 en LYRA. Na een 1-0 ruststand, al in het voordeel van de Hoekse gastheren, moest de ploeg uit De Lier uiteindelijk met een 3-0 nederlaag genoegen nemen en berusten in het feit dat ze derde klasser blijven.

Door Dirk Vermeulen

De eerste minuten waren verrassend genoeg voor Lyra.
Twee snelle aanvallen leidden tot goed genomen corners. In beide gevallen werd de bal echter over gekopt.
HVC was meteen gewaarschuwd en gaandeweg pakte de Hoekse formatie de controle over de wedstrijd.
Het tempo ging omhoog en het werd al snel duidelijk dat HVC op het middenveld (Michael van den Bos, Badr Ben Mohammed Mitchel Bouwhuis, Jorno Reurink) meer technisch vermogen in huis had. Aan de zijkanten waren het Kyrill Slutskyy en Dave Kram die de Lierse verdedigers handen vol werk bezorgden.
De afwerking liet echter vooralsnog te wensen over zodat de Hoekse verdediging attent moest blijven voor de Lierse uitvallen, waarbij meestal de lange bal richting Marc den Toom werd gehanteerd.

Na een half uur spelen frommelde bij zo’n uitval Jesse Schelvis zich knap langs drie opponenten, maar hij zag zijn schot naast gaan.

Vervolgens waren er weer een paar mooie Hoekse aanvallen te noteren en in de 40e minuut kwam dan de meer dan verdiende voorsprong voor de thuisclub. Een mooie combinatie tussen Kay van den Bos en Dave Kram over rechts bracht de bal voor de goal waar de goed meegelopen Mitchel Bouwhuis geen moeite had de bal buiten bereik van doelman Joey Boom binnen te tikken: 1-0.

Vijf minuten later zond de prima leidende Ron Wolff, geassisteerd door de neutrale assistenten Cor van Elswijk en Leo Apperloo, de teams voor de thee richting de kleedkamers. “Wat is het toch heerlijk”, aldus Piet Boon na afloop, “dat je op neutrale assistenten kunt vertrouwen, dat scheelt een hoop gedoe en stress”.

In de tweede helft zou het spelbeeld maar weinig veranderen. Goed te zien was dat Piet Boon zijn mannen de opdracht had meegegeven het veld groot en het tempo hoog te houden. Dat lukte in de tweede helft wel beter dan in de eerste helft, aldus de Hoekse aanvoerder Michael van den Bos na afloop.

Toch was er voor de 2 - 0 nog een gevaarlijke Lierse uitval op links toen Dyom Lemckert langs de zijlijn snelde, maar zijn voorzet bereikte een ploeggenoot die buitenspel positie stond.

Vervolgens was het Slutskyy die de wedstrijd zou beslissen. Hij slalomde vanaf links langs maar liefst vier man en liet Joey Boom kansloos: 2-0. Een juweel van een doelpunt.

Intussen had Jorno Reurink, terug van een blessure, zich laten vervangen door Rico Sterrenberg en moest Glenn Boon, samen met zijn secondanten weer overtuigend spelend, zich geblesseerd laten vervangen door Luke Kernan.

Het slotakkoord was weer voor HVC, waarbij Slutskyy alleen nog door middel van wat overtredingen in toom kon worden gehouden.

Vlak voor tijd brak Rico Sterrenberg door, probeerde Boom te omspelen, maar werd door de doelman tegen de grond gewerkt. Wolff floot terecht voor een penalty en hield het bij een gele kaart voor de Lierse keeper. Bader Ben Mohammed schoot vanaf de zestien via de vingertoppen van Boom in het net: 3 - 0. Tevens de eindstand.

Komende zaterdag wacht HVC in de derde ronde van de nacompetitie een uitwedstrijd tegen S.V. Verburgh uit Poeldijk. Ongetwijfeld zullen veel Hoekse supporters naar de Arcelweg 20 in Poeldijk afreizen om hun ploeg te steunen. De match begint om 14.30 uur.