Kletsnat maar warm onthaal Sinterklaas

Nieuws
Luca Diez probeerde met de Sint het publiek nog warm te krijgen, maar de regen gooide roet in het eten, het plein was snel leeg.
Luca Diez probeerde met de Sint het publiek nog warm te krijgen, maar de regen gooide roet in het eten, het plein was snel leeg. (Foto: Angela Jonas)

Was het verleden jaar met bijna 17 graden nog een bijna zomerse intocht van Sinterklaas in Hoek van Holland en stonden mensen in de volle zon in hun T-shirt aan de Berghaven, dit jaar was het weer een stuk minder vriendelijk, kou, harde wind en veel, heel veel regen.

Door Tom van Ooijen

Regen, harde wind, het weerhield honderden mensen er niet van naar de Hoekse Berghaven te komen, wat gelukkig resulteerde in een ouderwets warm onthaal voor de Sint. Om 13.30 uur arriveerde de Goedheiligman met de echte Stoompakjesboot in de Berghaven. Regen  en wind werden doorstaan terwijl de Pieten in de gietende regen de kinderen van strooigoed  voorzagen, vrolijk als ze zijn en waarbij de Sint menig kind een handje gaf.

Vervolgens ging de Goedheiligman met paard en wagen naar het Brinkplein, maar daar was het al snel een leegte. De vaak door en door natte bezoekers besloten naar huis te gaan waardoor de regen er voor zorgde dat er een vervroegd einde kwam aan de Hoekse intocht, die door alle vrijwilligers weer perfect was georganiseerd.  Maar het weer heb je nu eenmaal geen invloed op. 

Wat dat betreft was het prachtig te zien hoe veel mensen toch naar de Berghaven kwamen om met de kinderen de Sint een warm welkom te heten. Kinderen die overigens minder om de regen gaven dan menig volwassene, zo leek het.

Voor degenen op het plein, waaronder Luca Diez die de aanwezigen toezong, de ballonnen kunstenaar, die nog enkele kinderen aan mooie kunstwerkjes hielp en Disco Bem Bem:  het feest was voor hen door de regen te snel afgelopen. Ook de steltloper kon niet zeggen dat hij hoog en droog stond.

Mensen kwamen koud en drijfnat vanaf de Berghaven en besloten al snel naar huis te gaan om droge kleren aan te trekken en bij te komen. De Sint ging nog wel alle winkels in het dorp langs om hen toch nog een beetje het Sinterklaasgevoel te geven.