Rotterdam aan Zee sprak fantasievol tot de verbeelding

Nieuws
Allerlei Fantasyfiguren bij het concert van RAZ.
Allerlei Fantasyfiguren bij het concert van RAZ. (Foto: Sanne Vermeulen)

Muziekvereniging Rotterdam aan Zee liet zaterdag een volle Hoekstee genieten van fantasievolle avond. 

Het spits  van het concert van Muziekvereniging Rotterdam aan Zee werd zaterdagavond afgebeten door het Jeugdorkest onder leiding van Martin Aalbregt. De muzikanten waren verkleed, wat al veel sfeer bracht. 

Na het openingsstuk gaf Martin Aalbregt de leiding over aan Joris Braster. Hij heeft zijn opleiding Muziektheater aan Codarts dit jaar afgerond. Naast klarinet spelen bij Rotterdam aan Zee vindt hij het dirigeren ook leuk. De muziekstukken Alice in Wonderland en ‘How To Train Your Dragon’ werden dan ook door hem gedirigeerd. Met de Highlights from Willy Wonka & the Chocolate Factory sloot het Jeugdorkest hun deel van de avond af.

De Event Band nam het muzikale stokje over. De percussiesectie van de Event Band opende onder leiding van instructeur Jennifer Heins met het stuk The Final Boss. Daarna speelde de voltallige band ook een aantal vlotte en goed in het gehoor liggende nummers. Dirigent Carlo van der Meijden is erg vaardig in het arrangeren van stukken. In het stuk A Color Fantasy, met als basis het nummer Multicolor van Son Mieux, verwerkte hij nog 8 hits met een kleur in de tekst of titel. Aan het publiek de uitdaging deze te herkennen. Die uitdaging ging men enthousiast aan en men kwam aardig ver! Het nummer Stop! van de Spice Girls was het slotakkoord van de Event Band.

Na de pauze met de befaamde tombola startte de Concert Band met de openingstune van Floris.

Dirigent Peter Habraken had zich aangepast aan de ‘dresscode’ van het concert en was bijna niet te herkennen. Hij was, net zoals andere leden van het orkest, geschminkt door Miranda de Mooi.. Duidelijk was dat de muzikanten zich daardoor niet van de wijs lieten brengen. Zij brachten pareltjes ten gehore, onder andere The Complete Harry Potter, March of the Trolls en A Musical Fantasy met allerlei bekende melodieën. Hun afsluiting was Jungle Fantasy, waarbij de muzikanten lieten blijken niet alleen met hun instrumenten, maar ook met hun stem uit de voeten te kunnen. Na een enthousiast applaus van het aanwezige publiek bedankte voorzitter Martin Aalbregt alle sponsoren, medewerkers achter de schermen en iedereen die het concert heeft doen slagen. Eerder op de avond sprak hij al uit dat zijn ultieme ‘Fantasy’ is dat Rotterdam aan Zee nog meer aanwas krijgt van jonge leden. Dus... lijkt het je leuk om een instrument te leren spelen? Check de website!

De fenomenale afsluiting van deze avond was het slotstuk met alle orkesten samen. Al die vrolijk verklede, enthousiaste muzikanten met het swingende ‘I Wan’na Be Like You’ uit The Jungle Book.

Nog nooit een concert bijgewoond? Check de Facebookpagina om wat filmpjes te zien en horen.

En noteer 20 april 2024 alvast in de agenda!