60 jaar getrouwd en nog steeds gelukkig

Nieuws
Annie wilde geen statiefoto zoals ze dat noemt, dus de fotograaf stelde voor elkaar dan maar een kus te geven.
Annie wilde geen statiefoto zoals ze dat noemt, dus de fotograaf stelde voor elkaar dan maar een kus te geven. (Foto: Tom van Ooijen)

Zondag 19 november was het 60 jaar geleden dat de heer en mevrouw Hooftman – Ros elkaar het Ja woord gaven. Na al die tijd hebben ze hun plekje uiteindelijk in ons dorp gevonden en zijn nog steeds gelukkig.

Door Tom van Ooijen

Het diamanten paar leerde elkaar kennen tijdens dansen in Lekkerkerk, maar de liefde sloeg niet gelijk over. Jarenlang gingen zij langs elkaar heen, maar toen Piet Hooftman, van oorsprong uit IJsselmonde, uit dienst kwam sloeg de vonk opeens over, ook bij Annie.

Geen groot huis of tuin

Het stel woonde 53 jaar in Ridderkerk Bolnes en kwam twee jaar geleden in Hoek van Holland wonen. “We wilden wat dichter bij onze zoons en hun gezin wonen en gingen op zoek naar een andere woning. In Ridderkerk hadden we een groot vrijstaand huis met grote tuin, maar gezien onze leeftijd, mijn man is 83 en ik ben afgelopen maandag 82 geworden, wilden we dat niet meer. Je kunt het op een gegeven moment niet meer onderhouden.”

Er werd dus gezocht naar een appartement en dat werd uiteindelijk boven de Albert Heijn gevonden. Dicht bij één van de zoons, want di woont in Hoek van Holland, de ander wat verder weg: in Maasdam.

Piet Hooftman werkte in zijn werkzame leven als Meet- en regeltechnicus bij de Gemeente Rotterdam. Annie was vooral thuis in de verkoop. “Ik heb verkoop gedaan op de Lijnbaan en ik ben receptioniste geweest bij het Rijskwaterstaat kantoor.”

Vriendelijke mensen

Hoek van Holland bevalt het stel uitstekend. “De mensen zijn hier over het algemeen nog vriendelijk, staan je normaal te woord en helpen je indien nodig. Echt nog een beetje het dorpsgevoel krijg je dan. Dat is echt fijn.

Het feest hebben ze met de kinderen en kleinkind in Preston Palace in Almelo gevierd. “Komende zaterdag gaan we met familie nog brunchen en dan zit het feest er op.”

Het echtpaar kreeg namens de Dorpsraad bezoek van Ineke Vos, die een schitterende bos bloemen als attentie meebracht.