Twee zaken in Hoek van Holland sluiten binnenkort de deuren

Nieuws
Kleijn Tweewielers  gaat sluiten vanwege personeelstekort.
Kleijn Tweewielers gaat sluiten vanwege personeelstekort. (Foto: Tom van Ooijen)

Het winkelbestand in Hoek van Holland gaat binnenkort afnemen, waardoor er steeds meer leegstand zal ontstaan. Kleijn Tweewielers heeft aangegeven dat zij  de vestiging in Hoek van Holland in de Prins Hendrikstraat, die zij in 2015 van Kees van den Burg overnam, gaat sluiten.

Door Tom van Ooijen

In een brief aan de klanten, onderstreept door een advertentie elders in deze krant, wordt uitgelegd wat de reden tot sluiting is: personeelstekort.

“Zoals heel veel bedrijven, hebben wij de laatste tijd te maken met een personeelstekort. In de winkel in De Lier zijn we al een aantal maanden flink onderbemand. Ook in de winkel in Hoek van Holland is er recent een werknemer weggegaan en gaat de ander op korte termijn ook wat anders doen. We hebben de afgelopen tijd gemerkt dat we op deze manier niet de service en kwaliteit kunnen beiden die we zouden willen. Dit heeft ons helaas doen besluiten om de winkel in Hoek van Holland te gaan sluiten”, zo laten Stephan en Herman Kleijn weten.

“Uiteraard is dit heel vervelend voor de klanten van de winkel in Hoek van Holland, maar in onze ogen kunnen we beter 1 winkel goed doen dan 2 winkels half. We vinden het zelf ook erg jammer en gaan (nog) ons uiterste best doen om een geschikte opvolger te vinden. Mocht u iemand zijn of kennen die interesse heeft in een overname, dan horen we het uiteraard graag!”

De winkel in de Prins Hendrikstraat blijft op de huidige manier geopend tot 31 januari 2024. In de periode daarna, tot zaterdag 29 maart is de winkel alleen open voor verkoop en service.

“We realiseren ons dat het heel vervelend is voor de klanten die recent (2023) een fiets bij ons gekocht hebben. Uiteraard blijven we hiervoor wel de service en garantie verzorgen. Alleen zal dit vanaf april 2024 vanuit de winkel in De Lier zijn. Hiervoor bieden we dan onze haal – en breng service aan. Deze service bieden we aan tot 31-12-2024. Voor de klanten die eerder een fiets bij ons aangeschaft hebben, bieden we de haal – en breng service ook aan. Dit kost dan € 10 per fiets.”

De sluiting betekent ook dat een deel van de voorraad weg moet. “Een gedeelte van de fietsen uit de winkel zullen we de komende maanden tegen aantrekkelijke kortingen aanbieden. Ook zullen we veel onderdelen en accessoires opruimen dus misschien kunt u hier nog uw voordeel mee doen. We willen iedereen bedanken voor het vertrouwen en de mooie en leuke jaren die we in Hoek van Holland hebben mogen werken, we hebben heel veel leuke mensen leren kennen”, aldus Stephan en Herman.

Ook Aldi sluit

Overigens is Kleijn Tweewielers niet de enige winkel die gaart sluiten. Supermarkt Aldi aan de Mercatorweg gaat ook sluiten. Eind december sluit de supermarkt definitief de deuren, de laatste verkoopdag is zaterdag 30 december. Het personeel werd enkele weken geleden op een bijeenkomst op maandag geïnformeerd. Reden tot sluiting is dat Aldi van mening is dat de zaak niet meer aan haar kwaliteitseisen voldoet en zij geen ruimte ziet de winkel hieraan te laten voldoen. Zo zou er een versafdeling met bakkerij moeten komen, maar daar is in het huidige pand geen ruimte voor en uitbreiden is niet mogelijk of te kostbaar. Het personeel zal in andere vestigingen worden ondergebracht.

Geschokt

Omwonenden hebben geschokt gereageerd op het bericht dat de supermarkt gaat sluiten. “Ik woon hier in de Atlas. Dat stukje naar de Aldi kan ik nog net aanlopen, maar het dorp is veel te ver voor me om boodschappen te gaan doen. Ik ga ook het sociale gebeuren missen, je komt er altijd wel een bekende tegen waar je een praatje mee maakt”, zo laat een bewoonster van de Atlas weten. Ook op social media wordt veel gereageerd op het besluit. Wat er in beide zo’n 1.000 vierkante meter grote panden gaat komen is nog niet bekend. 

Aldi stopt omdat de winkel te klein is om de gewenste kwaliteit te brengen zoals een versafdeling brood.