Sinterklaas is weer vertrokken

Nieuws
De Sint nam uitgebreid de tijd afscheid te nemen.
De Sint nam uitgebreid de tijd afscheid te nemen. (Foto: De Hoekse Sint)

Woensdag 6 december was het zo ver: Sinterklaas vertrok vanuit de Hoekse Berghaven naar Spanje. Wat betreft het weer kon het eigenlijk niet beter zijn. 

Door Tom van Ooijen

Waaide het en regende het bij de aankomst van de Goedheiligman pijpenstelen, woensdag was het eigenlijk prima weer. Bijna geen wind, helder en fris, zoals je mag verwachten op een mooie decemberavond.

Het vertrek van de Sint trok dan ook weer vele honderden mensen. Vanaf 17.30 uur werd er verzameld bij rugbyclub Hoek van Holland aan de Rondgang. Daar nam de Sint uitgebreid de tijd om handjes te schudden, waarbij de Pieten de kinderen, maar ook menig volwassene, voorzagen van strooigoed. Onderweg zorgden de verkeersregelaars van RMJ uit Hoek van Holland zorgden er voor dat de stoet veilig de kruisingen kon oversteken.

Stichting de Hoekse Sint had, in samenwerking met BIZ Hoek van Holland, gezorgd voor schuimrubber staven met paarse verlichting er in. Dit gaf tijdens de loop naar de Berghaven een leuk effect. Bij de Berghaven werd dat effect nog groter omdat zich daar inmiddels honderden mensen hadden verzameld, ook hier werden de lichtstaven uitgedeeld, waardoor goed te zien was hoe druk het weer was. Muziek vanaf het podium, vuurvreters langs de waterkant en Pieten die uitdeelden, het zorgde er allemaal voor dat er een prima sfeer heerste. Wat dat betreft kunnen de vrijwilligers van De Hoekse Sint weer op een prima geslaagd gebeuren terugkijken.

Uiteindelijk gingen de Sint en de Pieten aan boord van de stoomboot en onder het ‘Dag Sinterklaasje’ voer het schip de Berghaven uit. Onder de heldere hemel met het rimpelloze water, en een gillende stoomfluit een schitterend gezicht en gehoor. 

Dag Sinterklaasje, tot volgend jaar.

Deze Pieten hadden het prima naar de zin
Nog snel even wat strooigoed scoren.
Vuurspuwers zorgden voor spektakel.
De stoomboot liet zich bij vertrek goed horen.