Discussieavond over door WVH voorgestelde huurverhoging van 5,3%

Nieuws
WVH-directeur Marcel Korthorst (rechts) en Xander van de Scheur, voorzitter van de huurdersvereniging Houdt Zicht (links) tijdens de ondertekening van de participatieovereenkomst in Rotterdam. Zij gaan nu discussiëren over de komende huurverhogingen.
WVH-directeur Marcel Korthorst (rechts) en Xander van de Scheur, voorzitter van de huurdersvereniging Houdt Zicht (links) tijdens de ondertekening van de participatieovereenkomst in Rotterdam. Zij gaan nu discussiëren over de komende huurverhogingen. (Foto: PR)

Huurdersvereniging Houdt Zicht (HZ) organiseert een bijeenkomst over de huurverhogingsplannen in de Hoekstee op dinsdag 27 februari om 19.30 uur. Alle huurders van Woningbouwvereniging Hoek van Holland (WVH) zijn hier van harte welkom.

WVH heeft huurdersvereniging Houdt Zicht (HZ) gevraagd advies uit te brengen over de komende huurverhoging. WVH-directeur Marcel Korthorst sprak al met HZ en gaf aan een forse huurverhoging van 5,3 procent te willen hanteren. De hogere inkomens moeten 60 euro meer gaan betalen. Daarmee blijft WVH wel onder de maximale toegestane 100 euro.

Omdat het groot onderhoud aan complex 310 nog niet is gestart (behalve de mutatiewoningen welke naar minimaal energielabel B zijn gegaan) wil WVH de huurverhoging voor dit complex (behoudens mutatiewoningen) nog één jaar matigen (4,3%). Ook voor de 20 voormalige sloopwoningen zal WVH de huurverhoging een lagere huurverhoging van 4,3% hanteren.

Presentatie

Houdt Zich vindt dat in deze dure tijd een dergelijke verhogingen niet wenselijk en gaat hierover graag het gesprek aan met zoveel mogelijk huurders van WVH. Via een presentatie wordt getoond welke verhogingen voor de diverse woningen en huurdersgroepen toegepast gaan worden. WVH-directeur Marcel Korthorst zal uitleggen waarom deze huurverhogingen noodzakelijk zijn. HZ-voorzitter Xander van de Scheur zal zijn visie op de huurontwikkelingen geven.

HZ wil graag de mening van zoveel mogelijk huurders horen en zal dit meenemen in het advies dat naar WVH wordt gestuurd. Dat advies zal WVH serieus moeten nemen. Alleen met heel goede argumenten kunnen zij afwijken van dit advies.

Opgeven per e-mail

Alle huurders van WVH kunnen zich opgeven voor deze bijeenkomst door een mail te sturen naar info@houdtzicht.nl. Na afloop is er nog tijd om na te praten onder het genot van een hapje en drankje.