Weekendafsluitingen Beneluxtunnel (A4) voor groot onderhoud

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Google Maps)

Rijkswaterstaat voert vanaf half maart drie weekenden op rij groot onderhoud uit aan de Beneluxtunnel. Eind juni volgt een vierde en laatste weekend. Rijkswaterstaat pleegt periodiek onderhoud aan de Beneluxtunnel. Tijdens de weekendafsluitingen van de tunnel voert Rijkswaterstaat vooral onderhoud uit aan het asfalt, de detectielussen en de vangrails.

Tunnel dicht

In het eerste weekend van 15 tot 18 maart is de tunnel dicht richting Rotterdam-Noord/Den Haag. Tijdens het tweede en derde weekend, van 22 tot 25 maart en 29 maart tot 1 april, is de tunnel dicht richting Bergen op Zoom. In het laatste weekend van 28 juni tot 1 juli is de tunnel weer dicht richting Rotterdam-Noord/Den Haag.

Tijdens de eerste drie weekenden zijn er ook werkzaamheden in het centrum van Rotterdam bij de Maastunneltraverse; advies is om je route vooraf te plannen en niet om te rijden via Rotterdam-Centrum. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van 30 tot 60 minuten.

In alle weekenden duurt de afsluiting van vrijdag 21.00 uur tot maandag 05.00 uur. Dit is ook in de reserveweekenden (5-8 juli en 11-14 oktober) het geval. Deze worden alleen benut in het geval van ongunstige weersomstandigheden.

Kijk voor meer informatie over deze werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).