De Hartstichting zoekt collectanten

Nieuws
De Hartstichting zoekt collectanten in Hoek van Holland.
De Hartstichting zoekt collectanten in Hoek van Holland. (Foto: PR)

Iedereen kan iets doen! Van 7 t/m 13 april 2024 vindt de jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting plaats. Om deze week tot een succes te maken, is de Hartstichting op zoek naar zoveel mogelijk collectanten. 

Tijdens de collecteweek komen de collectanten in beweging voor een betere hartgezondheid voor iedereen.

Wilma is hartpatiënt en collecteert al jaren voor de Hartstichting: ‘Een bijdrage leveren aan een goed doel vind ik belangrijk. Ik vind het ook fijn dat ik kan collecteren in mijn eigen buurt, zo ben ik ook nog eens in contact met veel buurtgenoten’.

Als we niets doen, groeit het aantal hart- en vaatpatiënten binnen 6 jaar met bijna een miljoen. Om dit tegen te gaan moeten we de hartgezondheid van Nederland verbeteren. Allereerst willen we zorgen dat mensen geen hart- of vaatziekte krijgen. Door te zorgen voor een gezondere leefomgeving en het tijdig opsporen van risicofactoren zoals hoge bloeddruk. Tegelijk zijn we er voor mensen met een hart- of vaatziekte die ons nú nodig hebben. Door te blijven inzetten op wetenschappelijk onderzoek om hart- en ziekten eerder op te sporen en beter te behandelen.

Meedoen is makkelijk! Je loopt in je eigen wijk en het collecteren duurt ongeveer twee uurtjes.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via [Jan-Willem Portengen, janwillemportengen@gmail.com]. Of via www.hartstichting.nl/wordcollectant of bel met 070 - 315 56 95.

Al 60 jaar ondersteunen wij alle harten van Nederland.

We willen dat de hartgezondheid van Nederlanders over zes jaar meetbaar is toegenomen. Daarbij letten we ook op verschillen tussen mensen. En helpen we juist hen die het grootste risico lopen. Dit doen we voor een betere hartgezondheid:

Tijdig opsporen van risicofactoren (zoals hoge bloeddruk)

Investeren in onderzoek om hart- en vaatziekten eerder op te sporen en beter te behandelen

Voorkomen dat iemand overlijdt aan hart- en vaatziekten of dat de ziekte zich verergert of herhaalt

Inzetten op een omgeving die rookvrij is, beweging stimuleert en waarin eten en drinken gezonder, goedkoper en aantrekkelijker wordt.

We kunnen dit niet alleen, maar doen dit onder andere samen met organisaties en andere gezondheidsfondsen.

Lees meer over onze doelen en oplossingen op hartstichting.nl/dit-doet-de-hartstichting.