Clubkampioenen HSV1946 gekroond

Nieuws
De groepen van kleurenturnen.
De groepen van kleurenturnen. (Foto: HSV1946)

Onlangs hield HSV1946 de jaarlijkse clubkampioenschappen. Dit keer mochten de leden in de Hoekstee deze wedstrijd turnen, omdat HSV1946 uit haar jasje groeit in de gymzaal aan de Hoekse Hillweg. 

De hele dag hebben alle turn- en teamgym groepen hun beste beentje voorgezet, en dit leidde tot vijftien nieuwe clubkampioenen in alle verschillende categorieën.In de ochtend was het de beurt aan de grote groepen van kleurenturnen. Kleurenturnen is een methode die gebruikt wordt bij onze recreatieve afdeling. Alle kinderen turnen hier op hun eigen beweegniveau met kinderen die aan dezelfde elementen en oefeningen werken. Deze turnsters gaan in een circuit langs alle onderdelen, zodat ze lekker blijven bewegen en niet op hun beurt hoeven te wachten. De radslagen en koprollen vlogen ons om de oren en alle leden kregen een mooie medaille en een diploma. De wisselbekers werden in deze groepen als volgt verdeeld:
Paars: Fenna Vermeulen; Blauw: Jaydey Schellenboom; Groen/Geel: Jade Dedrog; Geel/Oranje: Fenne de VinkIn baan twee turnden de selectiegroepen hun clubkampioenschappen. Bij de allerjongste meisjes van de kweekvijver werd er ook in circuitvorm geturnd, met verschillende onderdelen per toestel. Knappe elementen kwamen al voorbij en uiteindelijk turnde Liz van Groningen het netst en zij mocht dan ook de wisselbeker in ontvangst nemen. De voorselectie turnde alvast in de middenbouw oefenstof, als voorbereiding voor later. Hier werden al prachtige oefeningen getoond met moeilijke elementen. Mooie flikflakken op vloer werden al gemaakt en zelfs een boogje op balk. Casey Bell ging hier met de wisselbeker vandoor. De B-selectie turnde in een onderbouw en een midden/bovenbouw groep. In de onderbouw voor het eerst met echte oefeningen in plaats van circuit en ook hier werd netjes turnen beloond. Eloisa Miranda kwam hier als beste uit de strijd en mag zich clubkampioene van 2024 noemen. De meisjes uit de midden- en bovenbouw turnden in niveau zes of in supplement G. Mede dankzij een keurige balkoefening en een supersprong werd Fajah Rondhuis hier clubkampioene. Bij de A-selectie was er in de middenbouw een prachtige strijd voor het goud, waar de ervaring van Caro Bos zichtbaar naar voren kwam en zij dan ook verdiend clubkampioene werd. In de bovenbouw hielden alle dames het spannend door meerdere nieuwe combinaties en sprongen te proberen. De wisselbeker ging hier naar Lynne Bijl.’s-Middags was het de beurt aan de teamgymmers op de onderdelen airtrack, trampoline en pegasus. Bij de recreatieafdeling ging de wisselbeker naar Jade Dedrog, een superdag dus voor haar. De voorselectie sprong zowel individueel als in teams voor het kampioenschap. Individueel won Puck Grootbod overduidelijk de titel en samen met Jady Oosterveer, Casey Bell en Aurora-Olivia van Leeuwaarde won zij ook de beker voor het beste team. Bij het C-niveau wist Desmond Schanssema de titel te pakken nadat hij de eerste keer dubbelsalto op een wedstrijd deed. In de categorie A/B jeugd ging Pip Denkers er knap met de titel vandoor na een spannende strijd om het goud met Mady van Dop en Caro Bos. De A/B junioren verschenen door het drukke schema ietwat gehavend aan de start, maar wisten er toch een mooie wedstrijd van te maken.

Hier en daar konden wat nieuwe sprongen worden uitgeprobeerd en anderen hebben vanwege blessures en/of ziekte verstandige keuzes gemaakt. Lynne Bijl wist hier verdiend clubkampioene te worden.

Een geslaagde dag voor HSV1946, met name door alle vrijwilligers en Michel de Vries die hebben geholpen met deze enorme klus.