Dappere Hookers in slotfase met lege handen

The Hookers treed dapper tegen de koploper, maar moest in de slotfase de nederlaag incasseren. (Foto: Ellen Grimbergen)

De draad is weer opgepakt in de Ereklasse van het Nederlandse rugby en er stond meteen een kraker op het programma voor de Hoekse rugbyers. De kersverse koploper en meervoudig landskampioen RC ’t Gooi kwam weliswaar naar Hoek van Holland met een gehavende selectie (5 basisspelers waren covid positief getest), maar de mannen uit Naarden beschikken over een brede basis en zijn dus altijd gevaarlijk.

De thuisploeg kreeg van de technische staf onder leiding van Glenn Vertongen een duidelijke taak mee: Laat je nu eens niet overrompelen en ga gretig van start, laat je tanden vanaf minuut 1 zien. De boodschap leek over te komen, want men trapte het gaspedaal meteen flink in en zette de bezoekers al vroeg tegen hun eigen tryline aan. ’t Gooi pareerde het gevaar en kwam meteen sterk terug. Ook the Hookers was hier niet van gediend en wist dit een aantal keer sterk af te wimpelen. Toch bleek de thuisclub de beste kaarten in handen te hebben om de eerste punten op het bord te zetten. Na 21 minuten was dit een feit door een prima uitgespeelde actie die resulteerde in een try van Kwinten Roeleveld (5-0).

Trukendoos

Niet veel later voegde Marcus Arrindell 5 punten aan deze score toe door als een mes door de Gooische defensie te klieven en te scoren. Helaas was kicker Kevin Lenssen bij beide try’s niet succesvol met de conversie (10-0). ’t Gooi trok eind eerste helft echter de trukendoos open om te laten zien dat zij niet voor niks bovenaan staan in de competitie. Juan Aramburu verzilverde uiteindelijk een mooie aanval en bepaalde hiermee de ruststand op 10-7.

The Hookers speelde met lef

De technische staf gebruikte de rust  om wat verse benen het veld in te brengen in de hoop om de score verder uit te breiden. Dat leek te lukken want winger Tristan Roeleveld herhaalde het huzarenstukje van zijn broer in de eerste helft en zag het gaatje in de Gooische defensie waarna hij de score verder opkrikte naar 17-7.

Het Hoekse team was intussen toch nog wel bezig om de nieuwe dynamiek te vinden na de gemaakte wissels en deze tijd benutte ’t Gooi om de thuisploeg het steeds moeilijker te maken, de druk op te voeren in de hoop te scoren. The Hookers bleef echter met lef spelen, maar maakte zowel aanvallend als verdedigend teveel fouten En dan is het kaliber van het Naardens team net te groot om dit ongestraft te laten. Ze namen de wedstrijd over en brachten de stand binnen een kwartier in hun voordeel (17-19).

Overwicht niet terug

Marcus Arrindell scoorde hierna zijn tweede try, maar iedereen vreesde dat het overwicht wat zij eerder in de wedstrijd hadden niet meer terug zou komen. De druk werd te groot en het leek een kwestie van tijd dat zij hieronder zouden bezwijken. Met nog een paar minuten en een paar “narrow escapes” leek The Hookers de wedstrijd uit te kunnen spelen, maar in de laatste minuten sloeg de Gooische ploeg vernietigend toe en zette ze zich weer op een 22-24
voorsprong.

Wanhoopspoging

The Hookers probeerde nog in een wanhoopspoging de laatste herstart te benutten om tot scoren te komen, maar het was te laat, scheidsrechter van der Spek vond het welletjes en floot de wedstrijd af met wederom een nipt verlies voor de Hoekse mannen. Uiteindelijk heel zuur, maar toch een prima prestatie waarmee ze laten zien dat zij het de sterkste teams in de Ereklasse heel moeilijk kunnen maken en ze hopelijk op termijn het niveau van subtopper gaan ontgroeien en mee kunnen draaien bij de beste rugbyteams van Nederland.