HookXV delft onderspit tegen sterk Haarlem

Sport
HookerXV moest de meerdere erkennen in Haarlem
HookerXV moest de meerdere erkennen in Haarlem (Foto: Max Lumenta)

Een prachtig zonovergoten weekend was een prima uitgangspunt voor twee dagen heerlijk rugby aan de Rondgang in Hoek van Holland. Het eerste team van RC Hoek van Holland, he vroegere The Hookers, beet zaterdag het spits af met een kraker tegen Haarlem RFC, verliezend finalist van vorig jaar om de landstitel. 

Na de klinkende overwinning van vorige week tegen DIOK was heel Rugby Nederland in de ban van de clash die in Hoek van Holland zou plaatsvinden, want wat zou er gebeuren als de Hoekse formatie nogmaals voor een stunt zou gaan zorgen?

Nog geen minuut na het beginsignaal van scheidsrechter Pardede ging Haarlem in de overtreding en was het aan captain Kevin Lenssen om de eerste punten op het bord te zetten en zo geschiedde (3-0). De wedstrijd kon nu eigenlijk echt beginnen en al snel bleek dat de thuisploeg een zware kluif zou gaan krijgen aan hun opponent. Twee minuten later voegde zij de daad al bij het woord door een prima uitgespeelde try te scoren. Fysiek waren de mannen uit Haarlem in een aanzienlijk voordeel en moesten The Hookers alle zeilen bijzetten om de schade te gaan beperken. Het mocht niet baten en de gasten stonden op slag van rust al 3-24 voor. Ze domineerden in scrums en line-outs en ook op de grond in de breakdowns moesten de mannen van coach Glenn Vertongen het doorgaans ontgelden. Opsteker was dat voor het rustsignaal nagenoeg het complete team een driving maul in wist te zetten waarbij man of the match Siem Damen de stand wist terug te brengen naar 10-24.

Na rust trokken de Haarlemmers meteen van leer, miste de thuisploeg te veel tackles en lieten hun rivalen verschillende malen gevaarlijk door de Hoekse defensie breken met twee try’s als gevolg.

De Zuid-Afrikaanse aanwinst Eugene Bosman profiteerde nog wel van een blunder aan Haarlemse zijde en bracht de stand terug tot 17-31, maar niet veel later bouwden zij de score verder uit naar de uiteindelijke eindstand van 17-45.

Achteraf gezien was deze stand geen schande, want iedereen was het erover eens dat het team van trainer/coach Mike Panoho van een uitzonderlijke klasse is en weer hoge ogen zal gaan gooien in het verdere verloop van de competitie.

Zaterdag speelt HookXV uit tegen Castricum, een tegenstander waar in het verleden sporadisch van gewonnen werd, maar wat altijd voor vuurwerk zorgt.

De dames gaan in Deventer op bezoek bij medekoploper the Pickwick ladies om te bepalen wie de ranglijst mag aan gaan voeren.

Afbeelding
Afbeelding