redactioneel stuk HSV1946

Sport
Het hele team met Lotte vooraan.
Het hele team met Lotte vooraan. (Foto: HSV 1946.)

Lotte Groeneveld kampioene Haagse Donar Cup

Op zaterdag 11 maart 2023 namen de selectieturnsters geboren in 2014 deel aan de Haagse Donar Cup. 

Tijdens dit open toernooi was er een speciale categorie voor meisjes die nog te jong zijn voor de officiële wedstrijden. Normaal gesproken turnen meisjes van deze leeftijd meetmomenten, waarbij zij stickers op hun diploma verdienen. Vandaag was het een echte wedstrijd, met echte oefeningen en mooie cijfers op de diploma’s.

Er werden prachtige oefeningen geturnd. Guusje Vrolijk, Robin Fontein en Lotte Groeneveld bleven knap op de balk staan. Sam de Koning mocht sinds vandaag haar armen belasten, nadat zij uit het gips kwam. Zeer knap dat zij al direct meedeed. Lorelay Langendoen liet mooi, technisch turnen zien en Laryssa Aguiar dos Santos heeft haar zenuwen steeds beter onder controle.

Na een spannende en gezellige wedstrijd, waarin iedereen zijn uiterste best heeft gedaan, werd Lotte Groeneveld uiteindelijk knap kampioene van dit toernooi. De andere turnsters volgden vlak naast het podium op plek 4 t/m 8. Een hele knappe prestatie in een wedstrijd met meer dan 20 turnsters uit heel Zuid-Holland.

Op zondag 26 maart 2023 is het gehele team van de voorselectie, met ook de jongere turnsters, weer compleet en turnen zij het meetmoment van Rayon Delfland in de Lier.