Publiek genoot volop van spektakelstuk FC Skillz – HVC’10

Sport
FC Skillz en HVC'10 hielden elkaar in evenwicht.
FC Skillz en HVC'10 hielden elkaar in evenwicht. (Foto: Ron van Oosten)

Zowel de uit- als thuissupporters hebben zich tijdens de wedstrijd FC Skillz - HVC’10 van afgelopen zaterdag geen moment hoeven vervelen. Wat zij deze middag voorgeschoteld kregen was een wedstrijd die bol stond van de spanning en met een spectaculaire ontknoping.

Door Dirk Vermeulen

Bij dit alles legden beide teams, met veel inzet spelend, ook nog eens bij vlagen prima voetbal op de (kunst-)grasmat.

Toch was het helaas niet dit goede voetbal dat na afloop het hoofdthema in de discussies zou zijn. Die “eer” viel ten deel aan de arbiter van dienst Ed Pieterman.

Op het optreden van de leidsman - die zich leek te hebben voorgenomen de match op routine en vooral vanuit de middencirkel te gaan leiden - viel inderdaad nogal wat aan te merken

Er stond veel op het spel deze middag. FC Skillz zit volop in de titelrace , maar voelt de hete adem van SVC’08 in de rug. HVC’10 daarentegen zal de komende periode veel punten moeten pakken om aan de uitgebreide nacompetitie te ontsnappen, waarbij minimaal een achtste plaats noodzakelijk is.

Geen verdedigend concept derhalve bij HVC, dat overigens weer flink wat basisspelers moest missen. Daarbij moet overigens wel aangetekend worden dat de vervangers Bram Leerdam en Luke Kernan het prima deden.

Er werd gestart met drie spitsen – Kyrill Slutskyy, Badr Ben Mohammed en Rico Sterrenberg – waarbij Ben Mohammed zich waar nodig liet terugzakken. Dat bleek succes te hebben. Na een kwartier spelen bereikte Jorn Groothuizen met een mooie pass Slutskyy die met een wondermooie boogbal de Haagse doelman Spaans wist te verschalken: 0 – 1.

Daarvoor was Kay van den Bos al tegen een gele kaart aangelopen. De behendige linksbuiten Yassin Chentouf van Skilzz ging twee keer te fel in bij van den Bos. Pieterman kende wel beide keren een vrije trap toe, maar gaf even later juist geel aan Van den Bos, die blijkbaar geen opmerking mocht maken over de aard van de overtredingen.

Niet met de handrem erop

Het siert Van den Bos dat hij daarna niet met de handrem erop ging spelen. Dat zou in de slotminuten van de wedstrijd nog heel belangrijk gaan worden.

Vlak voor rust was de felle Hoekenees nog bijna succesvol, toen hij het goede voorbeeld van Slutskyy wilde volgen door het eveneens met een lob te proberen. Dit keer ging de bal helaas net naast. Ruststand 0 – 1.

Na rust probeerde Skillz met het inbrengen van een tweetal nieuwe spelers de druk op HVC verder op te voeren. De beste kansen kwamen in eerste instantie toch aan Hoekse zijde. Een tweetal schoten die de wedstrijd hadden kunnen (moeten) beslissen scheerden echter rakelings langs het Haagse doel.

Na een half uur spelen kwam dan toch de Haagse gelijkmaker. Ook deze treffer was een juweeltje. Adam Bekkaoui liet met een formidabel schot vanaf zo’n twintig meter de Hoekse doelman Khalid el Menkouzi kansloos.

In het laatste kwartier gingen beide ploegen volop voor de winst. Trainer Piet Boon had inmiddels de nog van een blessure herstellende Jorno Reurink in de ploeg gebracht.

Beide ploegen maakten er een waar spektakelstuk van.

Precies in de allerlaatste minuut leek Skillz aan het langste eind te gaan trekken, toen Bekkaoui opnieuw met een schitterend schot de Hoekse doelman wist te passeren: 2 – 1.

De arbiter kende echter nog flink wat extra tijd toe. Dat gaf Kay van den Bos de gelegenheid om zijn gram te halen voor de wat knullig opgelopen gele kaart.

Een Hoekse vrije trap leek een prooi te worden voor de springende Haagse doelman Giovanni Spaans. Van den Bos sprong met de doelman mee, wat de doelman dermate hinderde dat hij de bal moest lossen, daarbij Kay de gelegenheid gevend de 2 – 2 in te tikken.

Pieterman wees naar de stip en liet de Haagse protesten over zich heen komen, daarbij de kaarten op zak houdend.

Nog was de strijd niet gestreden, maar juist toen Kyrill Slutskyy alleen doorbrak en op weg leek naar de 2 – 3, vond de leidsman dat de (extra) tijd er op zat en onderbrak de Hoekse aanval met het laatste fluitsignaal. Daarmee dan weer de ergernis van alles wat HVC’10 was over zich heen roepend.

Veel discussie dus na afloop, waarbij eerst nog wat opgewonden standjes van beide kanten tot de orde moesten worden geroepen. De trainers van beide ploegen onthielden zich van commentaar op de leiding.

Piet Boon en Henk Boon waren niet ontevreden met een punt bij de koploper, maar bleven met het gevoel achter dat er eigenlijk, net als vorige week bij SVC’08, meer in had gezeten. Wel tevreden was men vanzelfsprekend over het Hoekse spel en de maximale inzet van de blauwzarten. Een goede opmaat om, na een reeks met prima voetbal tegen de top-drie, in het laatste deel van de competitie de nodige punten te gaan pakken.

Dat kan a.s. zaterdag al in de thuiswedstrijd op het sportpark aan de Rondgang tegen CWO uit Vlaardingen, aanvang 14.30 uur.