Eerste winst voor de Cubs Barbarians

Sport
De Cubs Barbarians pakten de eerste winst.
De Cubs Barbarians pakten de eerste winst. (Foto: PR)

Zaterdag waren de Waterweg Barbarians van Rugbyclub Hoek van Holland te gast in Wassenaar bij het cluster van Voorburg met de Wassenaar Warriors. De sfeer en kameraadschap in het team is sterk maar de winst bleef steeds uit, al werden er wel meer punten gescoord de laatste paar wedstrijden.

Met een stevig Hoeks windje tegen gingen de Barbarians er tegen aan. Er werd stevig geknokt om iedere meter. VRC/WW kwam al snel op voorsprong met twee tries maar de conversies werden niet benut. De eerste try was van Raf, hij ploegde zich een weg door de verdediging en stortte zich over de lijn. De score was geopend. De conversie werd door de wind letterlijk tussen de palen uitgeblazen.

Met 15-5 gingen we de tweede helft in. In de 22 van de tegenstander een scrum voor de Barbarians, Koen deed wat een nummer 8 doet en verraste de tegenstander. Jens maakte het met een paar grote stappen af. De conversie miste net de lengte. De Barbarians voelden dat zij deze pot konden winnen. Luidkeels aangemoedigd door de staff en het publiek scoorde Kees na een goede break nog een try. De conversie werd benut.

Ties was weer terug naar een armblessure. Lekker d’rbij vriend, je aanmoedigingen voor je teammaten waren tegen de wind in te horen. 15-17.... het hele team knokte want VRC/WW kwam twee keer in de 22 van de Barbarians en leek toch echt te gaan scoren. Door goed verdedigend werk, kicks, tackles in touch, werden de aanvallen afgeslagen.

Toen zag Kees zijn kans schoon! En weg was hij... Deze try was de laatste, netjes onder de palen gebracht. De tegenstander had het zwaar en dat lieten zij merken onder de palen. Thijs scoorde de conversie maar liet met een kort gebaar merken dat hij hier niet van gediend was, wat hem op een reprimande van de ref kwam te staan.

Toen het signaal full time werd gegeven werd de bal met een sierlijke boog uitgekickt en barstte het feest los, eindstand 15-24. Het hele team kreeg een veer in de kont van jeugdvoorzitter Matt, er werd gefeest in de kleedkamer en er was patat voor iedereen. En nu op naar het strand!