Komend weekeinde Jeugdbeachrugby toernooi

Sport
Altijd drukte op het jeugdbeachrugby toernooi.
Altijd drukte op het jeugdbeachrugby toernooi. (Foto: PR)

In het weekend van 3 en 4 juni organiseert Rugbyclub Hoek van Holland voor de 17e keer het Jeugdbeachrugby toernooi op het strand aan de Rechtestraat in Hoek van Holland.

Dit toernooi is voor alle rugbyjeugd van 6 t/m18 jaar. Met zo’n 100 aangemelde teams zit het deelnemersveld vol. Behalve dat het toernooi uniek is doordat het voor alle jeugdteams is, is het ook het grootste, populairste en zeker gezelligste Jeugdbeachrugby toernooi van Europa.  Deelnemende clubs komen uit geheel Nederland en België.

De turven (U8) en benjamins (U10) spelen alleen op zaterdag en door de mini’s (U12), cubs (14), junioren (U16) en colts (U19) wordt er op zaterdag en zondag gestreden op het veld.

Op het rugbyveld aan de Rondgang wordt er weer een rugbycamping georganiseerd. Vanaf vrijdagavond stroomt de camping al voor een deel vol en op zaterdagmiddag staat een groot deel van het rugbyveld dan gezellig vol tenten. Op zaterdag is er een heerlijke barbecue waarna er tijdens het besloten feest gedanst en gezongen kan worden met muziek van DJ Dukers en van Rij.

Op het strand worden er zo’n 750 wedstrijden gespeeld en staan er ruim 1.200 kinderen te rugbyen. Rugby is een harde, maar faire sport en de rugbyspelers zijn op jonge leeftijd al echte doorzetters. Er is respect voor de tegenstander en voor de ref. De wedstrijden zijn geweldig om naar te kijken en vooral de finalewedstrijden zijn altijd van hoog niveau.

Beachrugby is een snelle variant op het gewone veldrugby. De velden zijn een stuk kleiner, er staan maar 5 spelers in het veld, afhankelijk van de leeftijdscategorie. Doordat je op zand zachter valt, worden er indrukwekkende tackles gemaakt en dat samen met het snelle balspel en spectaculaire acties maakt het beachrugby tot een supersport om naar te kijken! Op beide dagen beginnen de wedstrijden om 10.30 uur.