HVC’10 klopt ook v.v. Meeuwenplaat

Sport
Afbeelding

“Het is natuurlijk heerlijk om een keer op zo’n mooie grasmat te kunnen spelen, maar we gaan wel met lege handen naar huis”, verzuchtte na afloop een van de spelers van v.v. Meeuwenplaat. De grasmat aan de Rondgang lag er inderdaad, ondanks de vele regen van de laatste tijd, prima bij. De basis voor een goede pot voetbal en dat zou het dan ook worden, waarbij HVC’10 met 3 - 1 aan het langste eind trok.

Door Dirk Vermeulen

De Hoekse trainer John de Ronde kon nog niet over Glenn Boon, Jorno Reurink en Rico Sterrenberg beschikken en startte met dezelfde formatie als vorige week, toen met 2 - 0 van Kethel Spaland werd gewonnen.

Het was vanaf de eerste minuut vuurwerk, figuurlijk dan, want beide ploegen gingen als een raket van start. Dat leverde over en weer meteen kansen op, waarbij HVC al snel de score zou openen. Mitchell Bouwhuis liet een voorzet los die via doelman Lorenzo van Trijp voor de voeten van de opgekomen aanvoerder Michael van den Bos belandde. Van den Bos had vervolgens geen moeite de bal in het net te tikken: 1 - 0.

De thuisclub probeerde door te drukken. Een mooie actie van Dave Kram stuitte op de voeten van de doelman en Thomas van der Bogt zag een voorzet vlak langs de paal scheren.

Het zou echter geen 2 - 0 worden maar 1 - 1, dit na slordig balverlies in de Hoekse defensie. De Hoogvlietse spits Niels Versteege profiteerde en kon de bal achter Kenny Lipman deponeren. Er waren na dit alles nog maar acht minuten gespeeld.

Geel

Na deze domper pakte HVC de draad meteen weer op. Van der Bogt brak door, maar werd door Lyshon Leona vastgehouden. Leona ontsnapte aan geel. Bouwhuis wist kort daarna te scoren, maar zag zijn treffer worden afgekeurd omdat er hands aan vooraf was gegaan. Dave Kram zette vanaf de middellijn een spurt in richting de goal, maar werd door (opnieuw) Leona vastgehouden. Scheidsrechter Ruijl liet Leona geen tweede keer ontsnappen en trok nu wel geel.

Bouwhuis belastte zich met de vrije trap, op zo’n meter of veertig van de goal. Waar iedereen een voorzet verwachtte besloot Bouwhuis het in één keer te proberen en tot verbijstering van de Hoogvlietse defensie en buiten bereik van de keeper verdween de bal loeihard via de paal in de linkerhoek. Een juweel van een doelpunt: 2 - 1.

Tussendoor kwamen de bezoekers, steeds de lange bal spelend, wel regelmatig in het Hoekse strafschopgebied. De Hoekse defensie liet zich echter geen tweede keer aftroeven.

HVC bleef het gevaarlijkst, met schoten van onder anderen Badr Ben Mohammed, Mitchel Bouwhuis(tegen de paal) en Van der Bogt. Uit een scherpe corner van Bouwhuis kon Kay van den Bos dan uiteindelijk nog voor rust de verdiende 3 -1 binnentikken.

Handen vol

Na de hervatting kwam bij de thuisclub Daniel Storm weer binnen de lijnen, die opnieuw liet zien tijdens zijn langdurige blessure het voetballen niet te hebben verleerd.

Aan de kant van Meeuwenplaat werd de gevaarlijke spits Mitchell Ott ingebracht. Ott was eigenlijk door de club geschorst, maar op verzoek van zijn medespelers kon hij toch aan de bak. Dat was goed te merken. Jorn Groothuizen had er in eerste instantie zijn handen vol aan, maar kreeg naar mate de tijd vorderde wel steeds meer grip op de snelle en beweeglijke spits.

Meeuwenplaat kon niet anders dan voluit voor de aanval te kiezen. Deze aanvalsdrift had wel tot gevolg dat er voor HVC meer ruimte kwam. Het spel golfde daardoor in hoog tempo heen en weer, waarbij de beste kansen per saldo voor de thuisclub waren. Er kwamen mogelijkheden voor Kram en Bouwhuis en een tweetal Hoekse aanvallen leken niet terecht voor buitenspel te worden afgevlagd.

Beau van der Toorn, in de ploeg gekomen voor Wessel Vijverberg, wist van een schijnbaar schier kansloze positie bij de achterlijn toch nog bijna doelman Trijp te verschalken. Meeuwenplaat kreeg tot slot ook nog 2 uitstekende mogelijkheden, maar doelman Lipman redde beide keren uitstekend. De eindstand bleef dus dezelfde als de ruststand: 3 - 1.

Trainer de Ronde en zijn assistent Jeroen Verkade waren uiteraard tevreden met het resultaat. Toch waren er wel wat kanttekeningen. Zaken die op de training doorgesproken en geoefend zijn maar nog niet helemaal werden opgevolgd. Uiteraard zal er aan deze verbeterpunten gewerkt worden.

Doelsaldo

HVC doet nog mee om de strijd om de eerste periodetitel waarvoor a.s zaterdag de beslissing zal vallen. Exelsior’20 en HVC komen hiervoor nog in aanmerking. Als HVC de titel wil pakken moet Exelsior’20 verliezen en moet het zelf op het sportpark de Hoge Bomen v.v. Naaldwijk (aanvang 14.30 uur) verslaan. Het doelsaldo zal dan beslissen en daarbij zijn de blauwzwarten in het voordeel.