Rugbyclub organiseert Movemberavond voor Team Westland

Sport
'We hopen op een grote opkomst en een mooie avond.'
'We hopen op een grote opkomst en een mooie avond.' (Foto: Archief)

Het zit wel snor bij Rugbyclub Hoek van Holland; zeker in november. Deze maand laten de spelers namelijk hun snor groeien in het kader van ‘Movember’. Op 25 november wordt er een Movemberavond georganiseerd waarvan de opbrengst naar Team Westland gaat.

Movember (een samentrekking van het woord ‘moustache’, ‘snor’ en ‘november’) is een jaarlijks terugkerend evenement om aandacht te vragen voor prostaatkanker, teelbalkanker en de gezondheid van de man in het algemeen. Daarom laten mannen heel de maand November hun snor staan om aandacht en geld in te zamelen voor de gezondheid van mannen.

Braai en veiling

Tijdens de Movember-maand wordt er geld ingezameld voor onderzoek en bestrijding. De heren van Rugbyclub Hoek van Holland organiseren daarom op zaterdag 25 november een braai (een Zuid-Afrikaanse bbq, red.) en een veiling. De opbrengst van deze avond gaat naar een organisatie die zich al jaren bezighoudt met het financieel ondersteunen van instellingen en initiatieven die rechtstreeks of zijdelings verband houden met kanker, namelijk Team Westland.

Alle veilingitems zijn geschonken door leden en sponsoren van de club en door de diverse winkeliers, sportscholen, broodjeszaak en restaurants uit Hoek van Holland.

“We hopen dan ook op een grote opkomst en een mooie avond, waarbij we een mooi bedrag voor Movember kunnen ophalen!”, aldus de rugbyclub.

De avond begint om 20.00 uur. De veiling start om 20.30 uur.