Deze 4 boeren in de buurt doen mee aan de Open Boerderijdagen 2024

Uitgaan
Er zijn allerlei leuke activiteiten te doen.
Er zijn allerlei leuke activiteiten te doen. (Foto: PR)

Op vrijdag 10 en maandag 20 mei vinden de Campina Open Boerderijdagen 2024 plaats. Op deze dagen openen zeventig melkveebedrijven verspreid door heel Nederland hun erf voor publiek. In onze regio doen vier boeren mee.

Met leuke en leerzame activiteiten op en rond de boerderij kan jong en oud op de Campina Open Boerderijdagen het boerenleven van dichtbij ervaren. Ook in de provincie Zuid-Holland laten melkveehouders van Campina zien waar zuivel vandaan komt en hoe zij bijdragen aan ‘een betere morgen’: een betere ochtend door een goede start van de dag met een goed en lekker ontbijt, en een betere toekomst voor de volgende generaties. Iedereen is van harte welkom en toegang is gratis.

Van alles te doen

Op de Open Boerderijdagen is er voor bezoekers van alles te doen en te leren. Zo kunnen bezoekers melkpak bowlen, een puzzel maken met zonnepanelen en tegen elkaar strijden in een ‘melkweg race’. Ook kunnen liefhebbers zich laten schminken of deelnemen aan een (blinde) proeverij in de zuivelbar. Bij aankomst op de boerderij krijgen kinderen een Campina Doeboek mee vol met leuke weetjes en spelletjes en uitleg over de Open Boerderijdagen en alle activiteiten.

Voor een betere morgen

Tijdens de Open Boerderijdagen laten de boeren zien waar zuivelproducten vandaan komen. Campina-producten - zoals yoghurt, melk en kwark - vormen de basis van een goed en lekker ontbijt dat zorgt voor een goede start van de dag. Daarnaast tonen melkveehouders aan de hand van speelse en leerzame activiteiten wat zij doen op het gebied van duurzaamheid. Zo zijn veel Campina-boeren ook energieboer: ze wekken groene energie op met windmolens, zonnepanelen en mestvergisters. Deze groene boerenstroom wordt gebruikt voor de productie van alle Nederlandse Campina-producten.

Deelnemende boerderijen

De deelnemende boerderijen zijn op vrijdag 10 mei (de dag na Hemelvaartsdag) of maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) open van 10.00 uur tot 16.00 uur, toegang is gratis. In onze regio nemen de volgende boerderijen deel.

Vrijdag 10 mei

  • Ons genoegen, Zoeterwoude
  • Hoeve Ackerdijk, Schipluiden

Maandag 20 mei

  • Melkveehouderij Moerman, Maasland
  • VOF A Rodenburg, Schiedam

Kijk voor het adres van de boerenbedrijven en/of andere deelnemende boerderijen op www.campina.nl/boerderijdagen.