Tot zeven jaar celstraf geëist tegen familieleden met amfetaminelab in Anna Paulowna

112-nieuws
Afbeelding ter illustratie.
Afbeelding ter illustratie. (Foto: Unsplash)

ANNA PAULOWNA - Drie mannen uit Badhoevedorp staan terecht voor grootschalige amfetaminehandel en witwassen in een zaak die maandag voor de rechter kwam. Twee broers van 63 jaar en de 33-jarige zoon van een van hen worden beschuldigd van betrokkenheid bij een amfetaminelaboratorium in Anna Paulowna. Het Openbaar Ministerie (OM) beweert dat de mannen zich schuldig hebben gemaakt aan de productie en handel van amfetamine in 2020. Bovendien wordt de 33-jarige verdachte beschuldigd van witwassen tussen 2016 en 2020.

De politie ontdekte het amfetaminelab tijdens doorzoekingen in februari 2020, waarbij ook luxegoederen zoals Rolex-horloges, jetski’s en voertuigen met verborgen compartimenten werden aangetroffen. Het OM eist zeven jaar cel tegen de 33-jarige verdachte en zes jaar tegen beide broers. Onderzoek toont aan dat de verdachten contact onderhielden met criminele netwerken, zelfs nadat het drugslab was ontmanteld.

De strafeis is gebaseerd op bewijsmateriaal zoals telecomgegevens, onderschepte crypto-communicatie en getuigenverklaringen. Volgens het OM maakten de verdachten deel uit van georganiseerde drugscriminaliteit, waarbij ze geen oog hadden voor de gezondheid van degenen die in aanraking kwamen met hun drugs. De officier van justitie benadrukt de weigering van de verdachten om openheid van zaken te geven en eist forse gevangenisstraffen vanwege de langdurige betrokkenheid bij de drugshandel en het witwassen.