Beursvloer Hollands Kroons levert 105 matches op

Algemeen
Edwin Wittink is zeer tevreden met het resultaat.
Edwin Wittink is zeer tevreden met het resultaat. Foto: aangeleverd

HOLLANDS KROON - De derde Beursvloer Hollands Kroon, dit jaar door de corona-maatregelen middels een livestream gehouden, heeft 105 matches opgeleverd. Deze matches vertegenwoordigen een waarde van €54.583. De organiserende stichting de Hollands Kroonse Uitdaging is zeer tevreden met dit resultaat.

Geen fysieke beursvloer betekende niet dat de Hollands Kroonse Uitdaging vorig jaar stil heeft gezeten. “Nee, verre van”, zegt Wittink. “Het was een succesvol jaar met 126 matches. Daarnaast verwerken wij ook incidentele subsidies van de Gemeente Hollands Kroon. Die samenwerking met de gemeente is een mooie aanvulling op ons werk. Waardoor we veel verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties kunnen helpen. Zo maken we met elkaar Hollands Kroon mooier. Hoe het allemaal werkt zie je op onze website. We hebben er zelfs een animatie over laten maken. Als je die bekijkt, begrijp je het in een minuut en 28 seconden.”

Inspelen

De livestream van afgelopen woensdag werd door 249 mensen bekeken en het terugkijken zorgde zelfs voor een bereik van over de 400 unieke kijkers. Volgens de organisator een voorbeeld van dat de noodgedwongen andere manier van werken ook voordelen kan hebben. “Zoveel mensen hadden we nooit kunnen herbergen tijdens een reguliere beursvloer.”

Opbrengst

De reacties op vraag en aanbod is door de organisatie ’s avonds, ‘s nachts en de volgende dag verwerkt. En het resultaat overtrof de verwachtingen. Waar ze hoopten op een derde van het aantal matches van de vorige keer, werden het er 29 meer. “Ik ben heel tevreden hoor. Wat voor mij het meest telt is dat er dik honderd keer een verbinding is gelegd tussen het bedrijfsleven en organisaties met verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties. Handelen in betrokkenheid noem ik dat. Dat is prima gelukt.”

Nabrander

Niet aan alle vragen is voldaan en er staat ook nog aanbod open. Daarvoor heeft Wittink alweer een nieuw idee bedacht. “Ja, volgende week gooi ik er een zogenaamde nabrander uit. Dan maak ik op onze website een lijst met openstaande vraag en aanbod en proberen we dat weer te matchen. Want de Hollands Kroonse Uitdaging stopt niet met deze beursvloer. Verenigingen en stichtingen mogen hun vragen altijd kenbaar maken en bedrijven die willen helpen of aanbod hebben natuurlijk ook.”

Zie ook: www.hollandskroonseuitdaging.nl