Soroptimistclub Wieringen organiseert fietstocht voor goede doel

Algemeen
Fietsen over 'verborgen' Waddeneiland.
Fietsen over 'verborgen' Waddeneiland. (Foto: aangeleverd)

WIERINGEN - Fietstocht die soroptimistclub Wieringen organiseert 5 september een fietstocht voor het goede doel. Met de wind in de haren en de zon op het gezicht leidt de route de deelnemers over het eiland met vergezichten, meidoornhagen, stuwwallen en natuurlijk de historische boerderijen.

Verrassende tocht voor goede doel

De Soroptimistenclub Wieringerland organiseert in plaats van de bekende tuinronde dit jaar een fietsevenement over dit ‘verborgen’ Waddeneiland met als thema ‘De historische Wieringer boerderijen’. Nieuwsgierig naar de kenmerken van de typische boerderijen van Wieringen? Kom en ga het beleven! Pak de fiets, step of skeelers, of liever wandelen? Er zijn tweeroutes: één van 8 km en één van 25 km.

Bezoek

Sommige tuinen bij de boerderijen zijn opengesteld voor een bezoek. En op twee plekken is er een expositie van de kunstenaressen Nelly Besseling, Saskia van Zon en Ivonne Verhagen. Zij maken beelden van diverse gesteenten, onder meer van speksteen, serpentijn, albast en seleniet.

Routes

De routes kunnen 5 september worden afgehaald vanaf 10.00 uur op twee startpunten te weten: Westerlanderweg 55 op Westerland en Elft 41 in Hippolytushoef. De prijs van de fiets- en/of wandelroute bedraagt € 8,= p.p. inclusief een kopje koffie of thee.
Met deelname steunt men de actie Fietsen voor Fietsen. De opbrengst van deze dag, wordt gedoneerd aan de stichting ‘Cycling out of Poverty’. In Kenia en Oeganda kan de fiets een sleutelrol spelen in het verbeteren van de toegang tot inkomen, onderwijs en gezondheidszorg. Met deze actie hoopt de organisatie genoeg in te zamelen om drie fietsen te kunnen kopen, waardoor zo’n 300 huishoudens een betere toegang tot de gezondheidszorg krijgen.


In Kenia en Oeganda speelt de fiets een sleutelrol.