Gemeente Hollands Kroon is 100 Junior Energiecoaches rijker

Algemeen
Neef van varkentje Rund bij Scouting.
Neef van varkentje Rund bij Scouting. (Foto: aangeleverd)

HOLLANDS KROON - In Hollands Kroon hebben 100 kinderen de afgelopen weken meegedaan aan het spel Junior Energiecoach. Op speelse wijze ontdekten zij hoe en waar je slim energie kan besparen. De jonge deelnemers hebben als beloning een mooi diploma en een bericht van de burgemeester ontvangen.

De gemeente Hollands Kroon is 100 Junior Energiecoaches rijker en daar is ze trots op! Energiecoach is een spel voor het hele gezin. In vijf weken tijd werden vele spelletjes, puzzels en proefjes gedaan. Samen met Varkentje Rund gingen de kinderen (7-12 jaar) op lampenjacht en stekkerexpeditie. In Hollands Kroon zijn 30 gezinnen en een groep jonge scouts de uitdaging aangegaan. De kinderen waren razend enthousiast. Ze vonden de filmpjes met Varkentje Rund hilarisch en hebben veel geleerd. 

Mooi project

Marinus Hovius, welpenleider bij scoutingvereniging Corcus Corone, uit Den Oever licht toe: “Wij deden met onze hele welpengroep mee met de Junior Energiecoach. Een mooi project dat goed past bij het gedachtegoed van de scouting: samen dragen we bij aan een betere wereld. Door dit project samen te doen, steken de kinderen er veel van op. Die ervaring nemen ze mee naar huis en zo komen de tips en trucs overal terecht. Dat is hartstikke mooi, daar doen we het voor! Tijdens de laatste spelavond kreeg de welpengroep zelfs bezoek van de neef van Varkentje Rund. Een mooie afsluiting van een geslaagd spel.”

Lampenjacht

Alle deelnemers hebben een mooi diploma ontvangen met een scoutingbadge en sleutelhanger. Daarbij zat ook een persoonlijk kaartje van burgemeester Rian van Dam. Zij wilde de diploma’s graag persoonlijk uitreiken, maar dat was niet mogelijk door de coronamaatregelen. Daarom zijn alle deelnemers uitgenodigd om volgend jaar een bezoek te brengen aan het gemeentehuis. Daar volgt een mega-lampenjacht en kunnen de kinderen hun slimme tips geven.

Volgende editie

De gemeente Hollands Kroon terug op een geslaagde eerste deelname aan het spel Junior Energiecoach. Plannen voor een volgende editie liggen al op tafel. Als het zover is, worden inwoners hierover geïnformeerd. Dan kan de volgende groep jonge inwoners uit Hollands Kroon zich aanmelden voor dit leuke en leerzame spel.