Geboortebomen beschikbaar voor inwoners in Hollands Kroon

Algemeen
Voor elk nieuwgeboren kind in de gemeente plant de gemeente Hollands Kroon een boom.
Voor elk nieuwgeboren kind in de gemeente plant de gemeente Hollands Kroon een boom. (Foto: Pexels.com)

HOLLANDS KROON - Voor elk nieuwgeboren kind in de gemeente plant de gemeente Hollands Kroon een boom. Soms gebeurt dit door een zieke boom te vervangen. En soms wordt op een nieuwe locatie in de gemeente een boom geplant. Bomen zijn van groot belang. De gemeente stelt daarom ook bomen beschikbaar die inwoners op eigen terrein kunnen planten.

100 bomen beschikbaar

Inwoners kunnen een keuze maken uit onderstaande bomen. Wanneer de boomsoort van keuze niet meer beschikbaar is, wordt door ge gemeente contact opgenomen met de desbetreffende inwoner. In aanmerking komen voor deze actie? Aanmelden kan via https://www.hollandskroon.nl/geboortebomen-2022

Aanmelden kan tot 1 februari

De boom wordt bij thuisbezorgd tussen 7 en 21 februari door Roovershof uit Anna Paulowna. Men hoeft daarvoor niet thuis te zijn. Op het aanmeldformulier kunnen belangstellenden aangeven of er een boompalenpakket bij gekocht wenst te worden (23,95 euro). Zo ja, ontvangt men een factuur van Roovershof. 

Het boompalenpakket bestaat uit: twee boompalen van 2 meter, diameter 7 cm2 boombanden van 1 meter, 50 liter aanplantaarde, twee boomspijkers.

Beschikbare bomen

Latijnse naam-Nederlandse naam-grootte-klasse

Alnus glutinosaZwarte els1e
Betula pendulaRuwe berk1e
Fraxinus excelsiorGewone es1e
Carpinus betulusGewone Haagbeuk1e
Prunus cer. NigraKerspruim3e
Pyrus Beech hillSier Peer2e
Pyrus ConferencePerenboom2e
Quercus roburZomereik1e
Tilia platyphyllosZomerlinde1e

Hoogte van de bomen

Grootte klasse 1> 15 meter
Grootte klasse 28-15 meter
Grootte klasse 3< 8 meter

Instagram

De gemeente zou het toejuichen om de boom in de tuinen te bewonderen. Deel hiervoor een foto via Instagram en gebruik daarbij #hollandskroon en #geboorteboom. De mooiste foto’s worden (met toestemming) geplaatst op het account @hollandskroon.

Vragen of meer informatie? Neem hiervoor contact op met de gemeente Hollands Kroon. www.hollandskroon.nl