Campus De Terp krijgt stap voor stap vorm.
Campus De Terp krijgt stap voor stap vorm. (Foto: aangeleverd)

Campus de Terp in Wieringerwerf krijgt stap voor stap vorm

18 jan, 11:02 Algemeen

WIERINGERWERF - Campus de Terp in Wieringerwerf krijgt stap voor stap vorm. En niet alleen op papier. Zo startte maandag 17 januari het snoeien en verwijderen van de onderbeplanting. Daarnaast start rond februari de sloop van het buitenbad van Zwembad De Terp. Ook wordt zand en grond geleverd wat voor latere bouwwerkzaamheden bedoeld is. Deze bouwwerkzaamheden beginnen zodra dit kan.

Planten en bomen zijn belangrijk

Het groen dat wordt gesnoeid is noemen we ‘onderbeplanting’. Hierbij gaat het ongeveer om beplanting onder bomen en heesters welke redelijk weinig onderhoud nodig hebben. De bomen waarvoor een kapvergunning nodig is, blijven staan gedurende de procedure voor de vergunning. Waar groen verdwijnt, keert dit op een andere plek op het terrein terug. Campus de Terp krijgt een groene, parkachtige uitstraling waarin groen een belangrijke rol speelt. Hiermee is in het ontwerp rekening gehouden.  

Mis niets

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom Campus de Terp en de werkzaamheden en voortgang op de voet volgen? Houd dan de website van Campus de Terp in de gaten. Dit is www.campusdeterp.nl. Alle ontwikkelingen zijn hier te volgen.   

Wat is Campus de Terp?

Op Campus de Terp komen onderwijs, sport, ontwikkeling, recreatie en ondernemen samen. Op het campusterrein komt onder andere een kindcentrum. Dit is een centrum voor drie basisscholen en kinderopvang. Daarnaast komen er een sporthal, zwembad en diverse buitensportvoorzieningen. Middelbare school rsg Wiringherlant staat aan de noordzijde van de campus, net als de Zuiderzeehal. De Zuiderzeehal wordt gesloopt nadat de nieuwe sporthal in gebruik is genomen.
 

Afbeelding
´Het is niet jouw afval maar wel ons probleem´ Algemeen 13 mei, 12:53
Afbeelding
Het iedereen kan meedoen-fonds Algemeen 12 mei, 16:48
Afbeelding
Eerste editie jaarmarkt Algemeen 12 mei, 16:31
Afbeelding
Crowdfunding voor wereldbekers Algemeen 12 mei, 09:37
Afbeelding
Paars, geel, roze en rood tot aan de horizon Algemeen 11 mei, 13:08
Afbeelding
Zomercountry in Slootdorp Algemeen 10 mei, 16:00
Afbeelding
Ontdek wat er onder en boven water leeft Algemeen 10 mei, 13:02
Afbeelding
15 jaar Veteranen Contactgroep Algemeen 9 mei, 09:43
Afbeelding
Zeemansliederenkoor Gesmeerde Kelen in Anna Paulowna Cultuur 9 mei, 09:36
Afbeelding
Ongeluk twee auto’s 112-nieuws 8 mei, 13:30
Afbeelding
Fietstocht met potje jeu de boules toe Algemeen 5 mei, 15:18
Afbeelding
Feestelijke opening van de walk-in plantenbieb Algemeen 4 mei, 16:38
Afbeelding
Credo Singers zoekt nieuwe leden Algemeen 3 mei, 11:54
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Hollands Kroon

Op Rodi Hollands Kroon volg je het laatste nieuws uit Hollands Kroon. Rodi Hollands Kroon informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Hollands Kroon

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Hollands Kroon in je mailbox.