De gemeente Hollands Kroon peilt mening van inwoners en ondernemers.
De gemeente Hollands Kroon peilt mening van inwoners en ondernemers. (Archieffoto RM)

Hollands Kroon peilt mening van inwoners en ondernemers

18 jan, 11:30 Algemeen

HOLLANDS KROON - In de gemeente Hollands Kroon ontvangen 3.600 inwoners deze week een brief met een uitnodiging om de tweejaarlijkse inwonerspeiling in te vullen. In het onderzoek staan vragen over de woon- en leefomgeving. De relatie tussen inwoner en gemeente, de gemeentelijke dienstverlening en welzijn & zorg. Doen we het als gemeente goed en wat kan beter?

Ook ondernemers ontvangen uitnodiging

Alle ondernemers ontvangen ook een uitnodiging. Zij kunnen hun mening geven over hoe ze de dienstverlening van de gemeente en het vestigingsklimaat ervaren. Inwoners en ondernemers die een brief hebben ontvangen, kunnen de vragenlijst invullen tot en met zondag 13 februari 2022.

Verbeteren

De resultaten van deze onderzoeken helpen om waar het nodig is, wonen en ondernemen in Hollands Kroon te verbeteren. Het is daarom belangrijk dat zoveel mogelijk van de genodigden de peilingen invullen. Alleen zo ontstaat er een goed en representatief beeld.

Resultaten

De resultaten van de onderzoeken worden in april 2022 verwacht. Deze worden op dat moment aan de gemeenteraad aangeboden. Dit is het derde onderzoek dat vanaf 2018 elke twee jaar wordt uitgevoerd. Na afloop zijn de resultaten ook terug te vinden op www.waarstaatjegemeente.nl. Dashboard Burgerpeiling en dashboard Ondernemerspeiling. Ook worden de resultaten op deze website weergegeven.

Onafhankelijk onderzoek

I&O Research voert de inwonerspeiling uit. Dat doet het bedrijf voor meerdere gemeenten in Nederland. De inwoners die worden uitgenodigd zijn willekeurig gekozen uit de Basisregistratie personen (Brp) van Hollands Kroon.

‘Waar staat je gemeente’

De vragenlijsten horen bij het landelijke tevredenheidsonderzoek ‘Waar staat je gemeente’. Doordat inwoners in meerdere gemeenten deze vragen krijgen, kunnen de resultaten van Hollands Kroon met die van andere gemeenten worden vergeleken. Dit geldt ook voor de ondernemerspeiling. 

Afbeelding
´Het is niet jouw afval maar wel ons probleem´ Algemeen 13 mei, 12:53
Afbeelding
Het iedereen kan meedoen-fonds Algemeen 12 mei, 16:48
Afbeelding
Eerste editie jaarmarkt Algemeen 12 mei, 16:31
Afbeelding
Crowdfunding voor wereldbekers Algemeen 12 mei, 09:37
Afbeelding
Paars, geel, roze en rood tot aan de horizon Algemeen 11 mei, 13:08
Afbeelding
Zomercountry in Slootdorp Algemeen 10 mei, 16:00
Afbeelding
Ontdek wat er onder en boven water leeft Algemeen 10 mei, 13:02
Afbeelding
15 jaar Veteranen Contactgroep Algemeen 9 mei, 09:43
Afbeelding
Zeemansliederenkoor Gesmeerde Kelen in Anna Paulowna Cultuur 9 mei, 09:36
Afbeelding
Ongeluk twee auto’s 112-nieuws 8 mei, 13:30
Afbeelding
Fietstocht met potje jeu de boules toe Algemeen 5 mei, 15:18
Afbeelding
Feestelijke opening van de walk-in plantenbieb Algemeen 4 mei, 16:38
Afbeelding
Credo Singers zoekt nieuwe leden Algemeen 3 mei, 11:54
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Hollands Kroon

Op Rodi Hollands Kroon volg je het laatste nieuws uit Hollands Kroon. Rodi Hollands Kroon informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Hollands Kroon

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Hollands Kroon in je mailbox.