Praat mee over dilemma’s voor nieuwe Omgevingsvisie in Hollands Kroon

Algemeen
Praat digitaal mee met de Debatweek.
Praat digitaal mee met de Debatweek. (Foto: Pexels.com)

HOLLANDS KROON - In Hollands Kroon wordt gewerkt aan een nieuwe omgevingsvisie. De omgevingsvisie heeft de titel ‘Hoe ziet Hollands Kroon er in 2040 uit?’. Voordat de omgevingsvisie voor Hollands Kroon gemaakt wordt, wordt eerst een koersdocument opgesteld. Hierin staat de koers voor Hollands Kroon beschreven.

“Waar willen wij met elkaar naar toe? Hiervoor gebruiken we ook de informatie en ideeën uit de eerdere bijeenkomsten die we van inwoners en geïnteresseerden hebben gekregen. De gesprekken en informatie laat een aantal dillema’s zien. Om met elkaar te praten over deze dilemma’s, organiseren wij een debatweek in de eerste week van februari.
Dilemma’s zijn discussiepunten. Een voorbeeld welke bij de eerdere bijeenkomsten voorbij kwam: gaan we voor nieuwe woningbouwlocaties of voor groene randen?”, laat een woordvoerder weten.

Debatweek

De eerste ronde waarin iedereen heeft kunnen meedenken en praten, wordt afgesloten met een debatweek. “In deze week gaan we graag met inwoners, bedrijven, organisaties en ook andere overheidsorganisaties in gesprek. Deze gesprekken gaan over de verschillende belangen die er zijn en soms recht tegenover elkaar staan. Bijvoorbeeld ondernemers die meer buitenlandse werknemers willen laten werken binnen hun bedrijf. Terwijl inwoners dat niet willen in hun dorp. We noemen dit dilemma’s.”

Meepraten?

Donderdag 3 februari en/ of maandag 7 februari aanstaande kan een ieder digitaal met meepraten. De avonden beginnen om 19.30 uur. Aanmelden kan via https://forms.office.com/