De Telefooncirkel is er voor iedereen

Algemeen
De telefooncirkel is voor iedereen.
De telefooncirkel is voor iedereen. (Foto: Pexels.com)

HOLLANDS KROON - De telefooncirkel is voor iedereen die het prettig vindt om zeven dagen per week even contact te hebben via de telefoon. Het contact zorgt voor een vergroot gevoel van veiligheid en een stukje gezelligheid. 

Elke dag even contact is wel zo prettig

Er zijn verschillende redenen voor aanmelding, bijvoorbeeld: Je hebt minder sociaal contact dan wenselijk. Je hebt een lichamelijke beperking waardoor je minder makkelijk buiten komt. Je hebt angst dat er iets met je kan gebeuren en dat dit niet opgemerkt wordt. Je bent verminderd zelfredzaam . Je hebt behoefte aan verbetering van het dagritme. 

Hoe werkt het?

Elke dag om half negen ‘s morgens belt de leider van de groep de eerste deelnemer in de telefooncirkel. De eerste deelnemer belt de tweede en dit gaat zo door totdat de laatste op de lijst gebeld is. De laatste deelnemer belt vervolgens met de leider. Wanneer dit is gebeurd, is de cirkel rond. De gesprekken duren maximaal drie minuten. Wie langer nog even in gesprek wil dient eerst de telefooncirkel rond te maken, om daarna met elkaar te kunnen spreken. 

Elke ochtend iemand die vraagt hoe het met je gaat, dat is wat de bellers van de Telefooncirkel van Humanitas doen!

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met de coördinator van de Telefooncirkel: Humanitas kop van Noord-Holland 0223 617 422  telefooncirkel.kop@humanitas.nl