De strijd om het NK Tegelwippen is begonnen

Algemeen
Tegelwippen
Tegelwippen (Foto: NK Tegelwippen)

REGIO - Alle gemeenten in Nederland kunnen van 21 maart tot en met 31 oktober meestrijden om ‘de Gouden Tegel’, hiermee is het NK Tegelwippen begonnen. De gemeente die per inwoner de meeste tegels verruilt voor groen, wint. De gemeenten Hollands Kroon en Den Helder nemen het tegen elkaar op. Wip je tegels en help jouw gemeente naar de overwinning!

Hollands Kroon staat met ruim 2.200 gewipte tegels aan kop. Vervang je gewipte tegels voor mooie plantjes, een stuk gras, een vijvertje of een gezellige geveltuin. Om je verruilde tegels voor groen te registeren kun je ze opgeven via www.nk-tegelwippen.nl. Je maakt als wipper kans op mooie prijzen, wie weet ga jij naar huis met de Gouden Schep.

Waarom tegelwippen?

Als je tegels uit jouw tuin haalt, komt er meer ruimte voor groen. Veel groen en minder tegels helpen je de omgeving koeler te houden. Zo geniet je tijdens de zomer van een koelere tuin. Naast dat het regenwater beter wegloopt krijgt jouw tuin ook meer bezoek van vogels, vlinders en bijen. Dat is zowel goed voor jou, als voor de gemeente. Beiden gemeenten zetten zich in voor meer groen. Hollands Kroon plant bijvoorbeeld jaarlijks 500 bomen. Om het tegelwippen voor inwoners extra aantrekkelijk te maken, komen er de komende maand leuke acties.