Flessenactie voor Stichting ALS Nederland

Algemeen
Actie voor Stichting ALS Nederland.
Actie voor Stichting ALS Nederland. (Foto: aangeleverd)

HOLLANDS KROON - Vorig jaar kreeg Jolanda Schoonhoven uit Hippolytushoef, de diagnose PSMA. Dit is één van de vormen van de dodelijke ziekte ALS. Nederland telt zo’n 1500 ALS patiënten. Een ziekte die op dit moment niemand overleefd. In juni gaat Jolanda, samen met een team van 24 vrienden en familie, meedoen aan de 10e editie van de Tour du ALS. 

Jaarlijks overlijden er zo’n 500 patiënten aan de ziekte en komen er 500 nieuwe patiënten bij. Dat zijn 10 Nederlanders per week! ALS is één van de meest ernstige aandoeningen van het zenuwstelsel. De oorzaak is nog onbekend en ook bestaan er nog geen medicijnen die de ziekte kunnen stoppen of genezen.

Diagnose

Vorig jaar kreeg Jolanda Schoonhoven, moeder van vier kinderen en echtgenote van dierenarts Jan Anne uit Hippolytushoef, de diagnose PSMA. Dit is één van de vormen van de dodelijke ziekte. In juni doet Jolanda met een team van 24 personen mee aan de 10e editie van de Tour du ALS. Een sponsor evenement waarbij deelnemers lopend of fietsend de Mont Ventoux (FR) beklimmen. Een klim van 21 kilometer lang! De teams halen zo veel mogelijk sponsorgeld op om het noodzakelijke onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS te kunnen financieren.

Help je mee?

Deze week organiseert Timone Schoonhoven, de dochter van Jolanda, samen met Kees Grooteman en vrienden een flessenactie om sponsorgeld op te halen. Help je mee? Breng je statiegeldflessen of een donatie langs! Je vind ons in verschillende winkelgebieden in Hollands Kroon. Donderdagavond 28 april in Hippolytushoef, vrijdag 29 april in Wieringerwerf en zaterdag 30 april in Anna Paulowna. Tot dan!

Voor meer informatie kijk op: www.tourduals.nl/actie/timone-schoonhoven.