Fietstocht met potje jeu de boules toe

Algemeen
Een eerdere Fiets- en Ontdekdag in Schagen 2021.
Een eerdere Fiets- en Ontdekdag in Schagen 2021. (Foto: Team Sportservice)

WIERINGEN – Wat hebben fietsen en jeu de boules nu in hemelsnaam met elkaar te maken? Je zou denken niet zo veel, toch is dit wel zo. Team Sportservice laat tijdens de Fiets- en Ontdekdag op zaterdag 14 mei zien wat de twee sporten met elkaar te maken hebben. Op deze dag kunnen vier groepen van tien personen het ontdekken.

Voor deelnemers vanaf 55 jaar

Om 9:30 uur gaat de eerste groep van start vanaf Boel Skik ’92. Deze jeu de boulesvereniging in Den Oever biedt de fietsers eerst een kop koffie of thee aan. Zorgoutlet de Betue is aanwezig om uitleg te geven over driewielfietsen en de duofiets, daarna klimmen de dames en heren op de pedalen voor een tocht van zo’n 25 kilometer over het oude Wieringen.

“De Fiets- en Ontdekdagen zijn onderdeel van het project Doortrappen. Dat project wil 55-plussers leren zich bewust te worden over het fietsplezier wat zij kunnen beleven. Wij geven invulling aan Doortrappen voor de gemeente Den Helder, Schagen en Hollands Kroon. De fietsdagen die we organiseren zijn voor 55-plussers die graag nog fietsen en meer willen leren over fietsen”, licht Remy Kluvers van Team Sportservice toe.

‘Over mijn eigen eiland’

Het initiatief lag eigenlijk bij Boel Skik ’92. “Ze benaderden ons met de vraag of we niet eens wat meer aandacht aan jeu de boules konden besteden. Dat leek ons een ontzettend leuk idee en binnen het projectteam meenden we dat het leuk zou zijn om er een fietstocht aan te verbinden. De eerste gaat over mijn eigen ‘eiland’”, lacht Wieringer Freek de Kort van Team Sportservice.

Bandencheck en potje jeu de boules

Maar niet alleen de jeu de boulesvereniging verleent medewerking aan de tocht. Bij RL Wheels in Hippolytushoef kunnen de deelnemers een bandencheck laten uitvoeren, de koffiestop is bij camping Waddenzee in Westerland, bij restaurant De Zingende Wielen in Den Oever geeft de VVN een presentatie en uiteindelijk beëindigen de fietsers hun tocht weer bij Boel Skik. Daar wordt nog een gezellig potje jeu de boules gespeeld.

Blijvende Doortrappenroute

Aan het eind van de tocht kunnen de deelnemers een enquête invullen. “We willen er namelijk een Doortrappenroute van maken. Dat wil zeggen dat-ie blijvend is. We willen weten of het een geschikte route is voor de doelgroep”, verklaart Remy Kluvers.

Aanmelden via noordhollandactief.nl

Deelname aan de Fiets- en Ontdekdagen kost 2,50 euro. De eerste start is om 9:30 uur, daarna vertrekt er elk half uur een nieuwe groep. De laatste laat het boulesterrein om 11:00 uur achter zich. Inschrijven voor een van de groepen kan via noordhollandactief.nl of stuur een mail naar Freek de Kort: fdekort@teamsportservice.nl.