Zeildagen voor mensen met een beperking

Algemeen
Zeildagen.
Zeildagen. (Foto: aangeleverd)

DE HAUKES – De wind door je haren, genieten op het water. Speciaal voor mensen met een beperking verzorgen Watersportvereniging Amstelmeer, de Marine Watersport Vereniging en Team Sportservice twee zeildagen. Vrijdag 10 en zaterdag 11 juni kunnen zij zich opgeven voor een zeiltocht over het Amstelmeer. Het is de 21ste editie.

Ieder jaar is er veel animo voor de zeiltochten. Daarom is besloten om voorrang te geven aan mensen die nog nooit hebben deelgenomen. Leeftijd maakt niet uit. Maximaal kunnen er 25 deelnemers per dag zeilen.

Met gewone - niet aangepaste - zeilboten, is het op sommige momenten improviseren geblazen en aanpoten, weet Rina Blondeau. Blondeau is bij Team Sportservice regiocoördinator Aangepast Sporten. “Rolstoelgebruikers kunnen uit hun rolstoel in de zeilboot getild worden. Deelnemers die vanwege hun beperking een begeleider nodig hebben, kunnen dat aangeven.”

Warme kleding en zonnebrand

Tussen 8:30 en 9:00 uur verwacht de organisatie alle deelnemers in het clubgebouw van WV Amstelmeer aan De Haukes 2 in Westerland. Daar staat eerst een kopje koffie of thee klaar en krijgen ze uitleg. Blondeau geeft het volgende advies: “Denk erom dat je warme kleding aantrekt en voor de zekerheid regenkleding of zeilkleding en een pet meeneemt. Het kan best koud zijn op het water, vooral als je stilzit. En het is misschien ook handig om een extra setje kleding en zonnebrandcrème mee te nemen. Wij zorgen voor het verplichte zwemvest.”

Na de nasi nog een keer het water op

Na de zeilochtend staat voor de liefhebbers een nasimaaltijd klaar in het clubhuis van WV Amstelmeer. Na de nasimaaltijd gaan de zeilers een tweede keer het water op tot ongeveer 16:00 uur. Deelname aan de zeiltocht is voor eigen risico.

Gepast betalen

De kosten voor de zeildag bedragen 20,- euro. Eventuele begeleiders betalen dit bedrag ook. Bij aankomst in het clubgebouw kan het inschrijfgeld betaald worden. De organisatie meldt dat het gewenst is om gepast te betalen. In het clubgebouw is géén invalidentoilet aanwezig.

Meer weten? Neem contact op met Rina Blondeau van Team Sportservice via rblondeau@teamsportservice.nl of bel met kantoor 0224-214774.