Testfietsers gezocht voor Doortraproute

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Doortrappen.nl)

WIERINGEN – Wie beter dan de fietsliefhebber kan de eerste Doortraproute over Wieringen testen? Jij zelf als fietsliefhebber natuurlijk! Team Sportservice roept alle fietsers op om de route te fietsen en er commentaar op te leveren via een enquête.  

Freek de Kort van Team Sportservice woont op Wieringen. “Ons eiland is een prachtig, glooiend gebied dat bij uitstek geschikt is voor fietsers. Maar een fietsroute mag pas de titel Doortraproute voeren als deze door en door onder de loep genomen is door onze doelgroep: de 55-plusser die van fietsen houdt. Daarom hebben we hun mening keihard nodig. Zo maken we de Doortraproute mooier, leuker én het allerbelangrijkst: veiliger.”

Veilig fietsen tot je honderdste

Hoe kunnen mensen helpen? Door de route te testen. “Fiets de route en zeg ons wat goed, minder goed of misschien slecht is. Je helpt ons en jezelf een stukje verder in de missie: veilig fietsen tot je honderdste.”

Bankjes en gevaarlijke situaties

De route is zo’n 25 kilometer lang. Op de routekaart staan ook bankjes om even op te laden en gevaarlijke situaties. “Het kan natuurlijk best zijn dat er fietsers zijn die nog andere onveilige plekken tegenkomen. Dat horen we dan heel graag. Doortrappen gaat vooral om veilig fietsen en dát zo lang mogelijk”, aldus de buurtsportcoach.

Download de route

De routekaart en beschrijving zijn te vinden op de website van Team Sportservice: https://jouw.teamsportservice.nl/schagenhollandskroon/nieuws/test-onze-tweede-doortrappenroute-ditmaal-over-wieringen/. Deze is te downloaden, op de pagina is ook het enquêteformulier te vinden.

Meer weten? Neem contact op met Freek de Kort via fdekort@teamsportservice.nl of bel naar 0224-214774.