Behendigheidsspellen en Penalty schieten

Algemeen
Trotse winnaar!
Trotse winnaar! (Foto: Theo Moras)

‘T VELD - Het voedbalseizoen voor de jeugdelftallen van VZV werd dit weekend afgesloten met een voetbalkamp. Vrijdag verzamelden de meeste jeugdleden op de velden van Sportpark de Kogge waar een paar grote tenten waren opgetuigd om de avond en nacht door te brengen.

Door Theo Moras

De eerste dag moesten de deelnemende wel wat afzien van wege de vrij hoge temperatuur wat bij de meesten de prestaties wat beïnvloedde. Zaterdag was het heerlijk toeven en genoot de jeugd met volle teugen bij de behendigheidsspellen en de voorrondes voor het penalty schieten waar de finales zondagochtend werden afgewerkt.

Dé Wisseltrofee

De voormalige eerste elftal keeper Romain de Jong kreeg de gelegenheid om zijn uitstekende klasse nog eens te tonen aan de vele toeschouwers die hun kroost kwamen aanmoedigen. Romain bleek bij een groot aantal doelpogingen vanaf de penaltystip een behoorlijk obstakel te zijn. De beste drie van iedere leeftijdsgroep vielen in de prijzen en kregen een mediale omgehangen, bij het penalty schieten mochten alle winnaars ook een wisseltrofee in ontvangst nemen. Bij de coaches wist Maurice Tesselaar deze in ontvangst te nemen.

Bij de jeugd, te beginnen met de kabouters wist Wes Dekker de zenuwen het beste onder controle te houden. Bij de grotere jongens onder 14 kwam Giel Voorthuizen voor Teun Boekel als winnaar uit de bus. Bij Jongens onder 19 werd het een spannende strijd. Dex van der Kroon kwam na een enerverende strijd als winnaar tevoorschijn voor Vince van der Gulik en Rens Dekker. 

Het was een bijzonder geslaagd en prima georganiseerd Voetbalevenement. Bij de jongste groepen konden de deelnemers met een aantal vragen nog een prijsje winnen en werd het felbegeerde voetbal diploma aan iedere deelnemer overhandigd.


Even uitrusten en aandachtig luisteren. - Theo Moras

Even uitrusten en aandachtig luisteren.