Spektakel in uitverkochte kerk

Algemeen
Een groot succes.
Een groot succes. (Foto: aangeleverd)

OOST-WIERINGEN - In een uitverkochte Kerk Het Octaaf in Hoorn is het concert, wat georganiseerd werd door het gemengd vierstemmig amateurkoor Mozart Cantat, een groot succes geworden.

Het uit 30 leden bestaand koor zorgde samen met de mandoline orkesten AMTG Amsterdam en Oost-Wieringen, pianiste en sopraan voor een gevarieerd programma. Dit werd samengesteld door dirigente Nelleke Boosman. Niet alleen werken van Mozart stonden op het programma, ook die van tijdgenoten.

Eigen blokje

Voor de pauze verzorgden de gezelschappen een eigen ‘blokje’. Wat Oost-Wieringen betreft werden drie werken ten gehore gebracht. Watermuziek-G.F.Händel, Humoresque-A. Dvorák en Carnevale di Venezia-C. Munier. Deze werden naar aller tevredenheid goed gespeeld. 

In het eerste nummer was de pianiste Nina Borletti het middelpunt in het Andante uit het Pianoconcert nr. 21 van Mozart. Zij werd begeleid door de orkesten, het is een prachtig geheel geworden. Een goede samenwerking met prettige repetities heeft hier toe geleidt. 

Oost-Wieringen

Oost-Wieringen en AMTG speelden gezamenlijk delen uit de Mozart Fantasie, onder andere Eine kleine Nachtmusik, Ave Verum, met koor zachtjes op de achtergrond, en het Presto uit Don Juan.

Het verdere programma bestond uit werken van Mozart met prachtige melodieën, waar de sopraan Esther Ebbinge op de voorgrond stond. De beloning van deze dag was een langdurige staande ovatie van het publiek.

Muziek met prachtige klanken.