Bollenrooiers toid

Werken
Secuur werk dat wordt uitgevoerd door enthousiaste werknemers.
Secuur werk dat wordt uitgevoerd door enthousiaste werknemers. (Foto: Theo Moras)

HOLLANDS KROON - Na een betrekkelijk droog voorjaar waar al gauw de beregening werd ingezet, volgde een wat nattere periode. Net voor het tulpen koppen sloeg dit om naar idealere omstandigheden. Personeelstekorten zijn geen onbekend begrip. Ben jij scholier en zoek je een bijbaantje waar je veel nieuwe mensen leert kennen? Dit is je kans.

Het hoofdseizoen is begonnen. Het rooien verloopt op de velden spoedig en ook aan de pelband gaan er al veel bollen voorbij. Er wordt in deze maanden extra hard gewerkt door alle bollentelers en het personeel. Zij maken lange dagen, alles om ervoor te zorgen dat aan het proces niets te kort komt. Het harde werken zal beloond worden, alhoewel personeelstekorten ook in deze sector geen nieuw begrip is. Het is en blijft lastig om voor het pellen en het klaarmaken van de levering aan voldoende personeel te komen.

Opzoek naar een baantje?

Zoek jij als scholier nog een bijbaantje deze zomer? Loop eens langs een schuur en klop aan, verdien een centje bij en leer zo ook weer nieuwe mensen kennen. Vaak kun je al vanaf 13/14 jaar je eerste uurtjes maken.


Pellen maar! - Foto: Wit Flowerbulbs