Help jij mee aan meer opengestelde toiletten?

Algemeen
Voor een ieder een fijn verblijf in Hollands Kroon.
Voor een ieder een fijn verblijf in Hollands Kroon. (Foto: Pexels)

HOLLANDS KROON - Wie Hollands Kroon bezoekt en onverhoopt aandrang krijgt, moet beschikken over een goed uithoudingsvermogen. De gemeente heeft namelijk heel weinig openbare en opengestelde toiletten. Dit wil de gemeente veranderen en vraagt daarbij hulp van (horeca)ondernemers, instellingen en verenigingen.

Alles kun je invullen

Een aantrekkelijk en gastvrij Hollands Kroon, om dit te realiseren is het nodig om voldoende plekken aan te wijzen waar inwoners en bezoekers gebruik kunnen maken van het toilet. De gemeente wil daarom beeld brengen wat de huidige mogelijkheden zijn om gebruik te kunnen maken van een toilet. 

Samen met de app HogeNood willen zij deze locaties in kaart brengen. Jij als (horeca)ondernemer, instelling of vereniging kunt zich hiervoor aanmelden. De HogeNood app helpt om zo snel mogelijk het dichtstbijzijnde toilet te vinden met een smartphone. De app laat de route naar het toilet zien en geeft voorzieningen weer. Bijvoorbeeld of een toilet toegankelijk is voor iemand in een rolstoel. 

Gerustgesteld de straat op 

Het is belangrijk dat dat er in Hollands Kroon genoeg openbare en/of opengestelde toiletten beschikbaar zijn. Meer toiletten maken de omgeving niet alleen aantrekkelijker en gastvrijer voor een langer verblijf. Het voorkomt ook dat mensen gezondheidsproblemen ontwikkelen of verergeren (door ophouden en minder drinken). Daarnaast kan het tekort aan openbare toiletten mensen ervan weerhouden de deur uit te gaan. 

Redenen voor jou

Er zijn verschillende redenen waarom organisaties en bedrijven hun toilet in de HogeNood app zetten. Een aanmelding is niet alleen handig voor de gebruikers van de HogeNood app, maar kan ook erg aantrekkelijk zijn voor de eigenaren van de toiletlocatie. De meest voorkomende redenen dat een bedrijf of instelling ervoor kiest om het toilet aan te melden zijn: Pure gastvrijheid;  Begrip voor het probleem en willen hierbij helpen; Positieve uitstraling (klantvriendelijk) wat goed is voor het imago voor het bedrijf of de organisatie; Langer verblijf in de gemeente, bijvoorbeeld in een winkelgebied (meer klanten die langer blijven).  

Aanmelden met juiste code

Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de website van HogeNood: https://www.hogenood.nl/toilet-toevoegen. Wanneer je je aanmeldt, wordt gevraagd bij het vak ‘Werk je samen met een gemeente?’ de koppelcode cPTG in te vullen. Dit is de koppelcode voor de gemeente Hollands Kroon. 

Bij het aanmelden kun je aangeven over welke faciliteiten uw toilet beschikt en of er kosten verbonden zijn aan het gebruik. Verder is het alleen nodig om je adresgegevens in te vullen en de openingstijden door te geven. 

De gemeente hoopt dat zoveel mogelijk bedrijven en instellingen hun toilet aanmelden, zodat ze samen Hollands Kroon nog aantrekkelijker kunnen maken voor inwoners en bezoekers.