In de kantine geïnspireerd om ook te starten

Algemeen
René Hoep heeft er zin in.
René Hoep heeft er zin in. (Foto: aangeleverd)

René Hoep (36 jaar) woont in Brezand en werk als docent lichamelijke opvoeding in Julianadorp. Dit jaar staat hij weer aan de start bij Het Kwartje Triatlon van Anna Paulowna. Pas op 28 jarige leeftijd ruilde hij de voetbalsport in voor de triathlon. René herinnert zich: “In de kantine hoorde ik dat twee teamgenootjes (Jordy van Rijst en Frank Lenders) mee gingen doen aan het kwartje triathlon.” Voor René de start om het ook te proberen. 

“Ik moest toen nog een fiets aanschaffen, maar na vijf weken trainen eindigde ik in 2 uur en 14 minuten. In die weken kwam ik erachter dat ik deze sport echt leuk vond om te doen en ben nu nog steeds fanatiek bezig en heb een mooie progressie doorgemaakt,” vervolgt hij.

Onder de twee uur

Eric van der Linden is momenteel zijn begeleider. “Hij monitort alles en geeft in een schema aan wat ik welke dag moet doen. Daarnaast heb ik het geluk dat ik bij SV Sportlust Truus van den Berg heb leren kennen. Zij heeft mij een enorme progressie laten doormaken op het gebied van lopen. Ik ken weinig mensen die zo gepassioneerd en betrokken zijn als zij. De combinatie van Eric en Truus helpt mij enorm om alles goed op de rit te hebben,” legt hij verder uit.

René is na zijn eerste kwartje, direct lid geworden bij TV Oude Veer. Hier zit hij ook in het eerste divisieteam van de verenging. “Ik ben er trots op dat we de afgelopen 3 jaar zijn gepromoveerd en momenteel landelijk acteren,” vertelt René.

Het kwartje Anna Paulowna is voor René de leukste wedstrijd van het jaar. “Dat komt omdat ik hier vandaan kom en het parcours op mijn duimpje kan,” vertelt hij. Het vele bekende en onbekende publiek dat langs de kant staat te kijken beschouwd hij ook al tof. “Mijn doel van de wedstrijd is om het beste uit mezelf te halen. Ik vind het praten in posities altijd lastig omdat je dan afhankelijk bent wie er meedoen. Ik zou het wel leuk vinden om dit jaar onder de 2 uur te finishen. Al kunnen de weersomstandigheden ook een flinke invloed hebben op de eindtijd,” besluit hij.

Inschrijven

Inschrijven voor de triatlon kan nog tot en met 13 augustus. Je kunt individueel meedoen, maar ook met een trioteam. Ga jij dit sportieve evenement aan met twee vrienden? Meer informatie: www.triathlonannapaulowna.nl/