Fietstocht van De Tweede Helft

Algemeen
Lachende bekkies.
Lachende bekkies. (Foto: aangeleverd)

 WIERINGERWERF - Afgelopen donderdag 4 augustus hadden de fietsers van De Tweede Helft weer een prachtige fietsmiddag. Onder ideale weersomstandigheden vertrokken 35 fietsers vanaf de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Dit keer ging de route langs Agriport, Opperdoes en door het prachtige natuurgebied Twisk/Oostermare. 

Genieten en bewonderen

Via Medemblik ging de tocht naar het Wagenpad, waar bij de familie Veldhuisen een tussenstop werd gehouden. Hier stond de koffie met cake al klaar. Na deze versnapering volgde er een rondleiding door Henk, de zoon van Jan en Ina. Leuk detail: Henk en zijn vriendin Rosemarijn leerden elkaar kennen op de after party van Boer Zoekt Vrouw in 2014.

Je ogen uitkijken

Zowel Jan als Henk wonen op het Wagenpad. Op beide boerderijen is een heleboel te zien, want de familie heeft vele hobby’s. Zo is er een uitgebreide verzameling van miniaturen van allerlei soorten tractoren, in een schuur staan oude tractoren en er is een klein cafeetje waar familiefeestjes worden gehouden. Dan is er ook nog de uitgebreide verzameling schilderijen die door Veldhuisen senior door de jaren heen zijn gemaakt. In totaal maakte hij meer dan 300 schilderijen, waarvan in de boerderij nog zo’n 200 aanwezig. 

Op veel van zijn schilderijen staat het boerenleven centraal. Hij exposeert ook regelmatig, in verschillende bejaardenhuizen zijn de schilderijen te bewonderen geweest. Hij kocht een groot aantal meters lijsten en maakt alles zelf op maat bij het inlijsten van de werken. De fietsers genoten van alles wat er te bewonderen was en gingen voldaan naar huis. Op 17 augustus is de laatste fietstocht van dit seizoen.

Genieten van een koppie.