Afbeelding
(Foto: Eveline de Bruin from Pixabay)

Laadpaal in Hollands Kroon het verst weg

Algemeen

REGIO - Wel elektrisch rijden, maar geen eigen laadpaal aan de muur? Dat hoeft in Noord-Holland geen probleem te zijn. Publieke laadpunten zijn hier namelijk vaak relatief dichtbij. Dat blijkt uit onderzoek van energiebedrijf Zonneplan, op basis van data van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL). Met name de gemeenten rondom Amsterdam noteren een hoge ‘laadpaaldichtheid’. Gemeenten als Hollands Kroon, Drechterland en Opmeer scoren wat minder, maar doen het landelijk gezien nog altijd niet slecht.

Zonneplan deelde het aantal publieke laadpunten per gemeente door de lengte van het wegennet in diezelfde gemeente. Daaruit blijkt dat EV-bezitters zonder eigen oprit - en dus zonder eigen laadpaal - het best af zijn in de Randstad. De afstand tot een publiek laadpunt is in Noord-Holland gemiddeld 630 meter, net iets meer dan in Zuid-Holland (610 meter). Ter vergelijking: inwoners van Drenthe moeten gemiddeld bijna vijf kilometer rijden voordat ze een publiek laadpunt tegenkomen. De Friese gemeente Dantumadiel komt zelfs tot bijna 22 kilometer.

Laadpaal in Hollands Kroon het verst weg

Noord-Hollandse EV-bezitters zijn qua afstand tot publieke laadpunten in Amsterdam het best af. Je vindt hier om de 220 meter een openbare laadpaal, die je uiteraard in veel gevallen wel moet delen met anderen. Ook in Amstelveen, Diemen, Aalsmeer, Haarlem en Hilversum hoef je hooguit een halve kilometer te rijden. Daartegenover staat Hollands Kroon, waar de gemiddelde afstand 6,3 kilometer bedraagt. Hierna volgen Drechterland, Opmeer, Koggenland, Medemblik en Stede Broec, waar je gemiddeld tussen de 2,3 en 4,2 kilometer moet rijden.

Eigen laadpaal

Om minder afhankelijk te zijn van publieke laadpunten en dure snelladers bij tankstations kan een eigen laadpunt aan huis uitkomst bieden. Een eigen oprit is daarvoor wel een vereiste, aangezien het niet toegestaan is een laadkabel over de stoep te laten lopen. In hoeverre er in dit opzicht momenteel regionale verschillen bestaan is onbekend. De RVO publiceerde afgelopen maand een rapport waarin het stelt dat het verbeteren van de registratie van publieke laadpunten noodzakelijk is.

Afbeelding
Open dag Wonen Plus Welzijn Algemeen 28 sep, 14:11
Afbeelding
Nationale boomspiegelfeest maakt straten groener Algemeen 28 sep, 13:06
Afbeelding
High Tea’en in de week van de Ontmoeting Algemeen 28 sep, 12:13
Afbeelding
Woningstichting Anna Paulowna en Huurdersorganisatie WAP gaan samen verder Algemeen 28 sep, 11:44
Afbeelding
Houten beeld uit Waddenzee blijft op Wieringen Algemeen 28 sep, 11:34
Afbeelding
Fotoexpositie collectief ‘De Sluiter’ in Wieringerwerf Algemeen 28 sep, 11:23
Afbeelding
Eenmaal verliefd ging alles vanzelf Algemeen 28 sep, 10:44
Afbeelding
Gratis leefstijlprogramma voor laaggeletterden in Hollands Kroon Algemeen 27 sep, 13:59
Afbeelding
Toon begrip, raak niet in de slip! Algemeen 27 sep, 10:08
Afbeelding
Doe mee aan de Duurzame Huizen Route Algemeen 27 sep, 09:54
Afbeelding
Een kerst cadeau vinden voor jouw werknemers Algemeen 26 sep, 17:21
Afbeelding
Weggooien? Mooi niet! Algemeen 26 sep, 16:32
Afbeelding
Sluit je aan bij de nieuwe Bridgeclub in Wieringerwaard Algemeen 26 sep, 16:03
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Hollands Kroon

Op Rodi Hollands Kroon volg je het laatste nieuws uit Hollands Kroon. Rodi Hollands Kroon informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Hollands Kroon

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Hollands Kroon in je mailbox.