Zo heb je een goed geïsoleerde woning

Algemeen
Met goede isolatie kun je zorgen dat de warmte in huis blijft.
Met goede isolatie kun je zorgen dat de warmte in huis blijft. (Foto: Pexels)

De koudere dagen zijn in aantocht. Het is dan fijn als je lekker warm in je huis kunt blijven. zo is het niet alleen belangrijk dat jij geen kou vat tijdens de winter, maar het is ook belangrijk dat de isolering van je huis goed is. Zo zul je minder last hebben van vochtschade en ben je ook niet genoodzaakt om extra middelen te gebruiken die de vocht in je huis bestrijden. Het grootste voordeel van goede isolatie in huis is dat je op de lange termijn meer centjes kunt besparen op je energierekening. Wil jij weten hoe de warmte tijdens de winter binnen kunt houden? In dit artikel zullen wij je hier namelijk meer over vertellen. Lees snel verder!

Plekken die je kan isoleren

Een van de makkelijkste manieren om de tijdens de winter warm in huis te kunnen blijven is door gebruik te maken van isolatie. Je kunt isolatiemateriaal op verschillende plekken in je huis gebruiken. Zo kun je het in je vloeren en daken plaatsen. Hoe heerlijk zou het zijn om Lekkere warme voetjes te hebben wanneer het koud buiten is? Je kunt er alleen maar blij van worden. De vloerisolatie kun je tussen de kruipruimte plaatsen en als je daar niet genoeg plek hebt, dan kun je het altijd tussen je vloeren plaatsen. Wanneer je je dak gaat isoleren dan hangt de plaatsing af van het model van het dak. Als je een hellend dak hebt dan kun je het isolatiemateriaal buiten plaatsen en bij een plat dak kan het juist makkelijk aan de binnenzijde geplaatst worden. Naast dat je isolatie in je vloeren en daken kunt plaatsen, kun je ook je muren isoleren. Zo kun je spouwmuur isolatie https://www.jandeisolatieman.nl/muurisolatie/spouwmuur-isolatie gebruiken om je muren te isoleren. 

Muurislolatie

Voor het plaatsen van isolatie in je spouwmuur kun je het beste gebruik maken van PIR-platen. Dit is een veelzijdig en dun isolatiemateriaal wat ook op andere plekken gebruikt kan worden. Gezien dit materiaal prijzig kan zijn, kun je ook gebruik maken van steenwol spouwplaten. Naast dat je de warmte binnenhoudt door je muur te isoleren https://www.jandeisolatieman.nl/muurisolatie/scheidingswand-isolatie   is het ook goed om te weten dat muurisolatie een dempende werking heeft. Je zult dus minder last hebben van geluiden van buitenaf. 

Kortom, kun je met goede isolatie ervoor zorgen dat de warmte in huis blijft. Daarnaast kun je er ook vochtschade in huis mee voorkomen. Je kunt isolatie in je vloeren, daken, maar ook in de muren plaatsen voor het beste resultaat.

Deze publicatie valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie