Cursus Eerste Hulp of Reanimatie in Hollands Kroon

Algemeen
Er zijn meerdere zorgverzekeraars die de cursus vergoeden.
Er zijn meerdere zorgverzekeraars die de cursus vergoeden. (Foto: aangeleverd)

HOLLANDS KROON - Als je partner, kind, vriend(in), buurman/vrouw of teamgenoot plots ineenzakt door een hartstilstand, weet jij dan wat je moet doen? Grote kans van niet. Daarom kun je je opgeven voor een Basiscursus Eerste Hulp of Reanimatie-AED cursus/herhaling bij EHBO vereniging Wieringermeer.

EHBO vereniging Wieringermeer start in 2023 met een Basiscursus Eerste Hulp. De lessen worden gegeven op 14, 21, 28 januari en 4 februari en het wordt afgesloten met het examen op dinsdagavond 7 februari. De kosten bedragen €175,00 per cursist, dit is inclusief lesboek, materialen, lesgeld, koffie/thee, examengeld, certificering bij het Oranje Kruis en het diploma.

Je kunt ook bij de vereniging terecht voor een Reanimatie-AED cursus of herhaling. In 3 uur tijd leer je alle basale reanimatievaardigheden (BLS) en het bedienen van de automatische externe defibrillator (AED). Deze cursus wordt afgesloten met een competentietoets conform de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Met dit behaalde certificaat kan je jezelf, vanaf 18 jaar, aanmelden voor de burgerhulpverlening. Er kunnen maximaal 12 cursisten per avond deelnemen. De kosten bedragen €20,00 per cursist, dit is inclusief het te downloaden lesmateriaal, het certificaat en koffie/thee.

Beide cursussen staan onder leiding van gediplomeerde docenten. Er zijn meerdere zorgverzekeraars die een EHBO- of Reanimatie/AED cursus vergoeden vanuit de zorgverzekering met aanvullende dekking.

Voor opgave en informatie kun je terecht op de website www.ehbo-wieringermeer.nl of mailen naar secretaris@ehbo-wieringermeer.nl. Locatie: “De Meerbaak”, Professor ter Veenweg 4, 1775 BH Middenmeer.