Waarom wordt Dierendag gevierd?

Algemeen
Wendy met Bo
Wendy met Bo (Foto: aangeleverd)

REGIO - Dierenbeschermers vonden het in 1929 hoog tijd dat er een dag kwam om stil te staan bij dierenwelzijn. 

Destijds werd 4 oktober uitgeroepen tot Dierendag, omdat dit de sterfdag was van Franciscus van Assisi. Hij bekommerde zich om het lot van arme mensen en melaatsen, maar ook van natuur en dieren. Volgens de overlevering hield hij ooit een preek voor de dieren. In 1930 was het voor het eerst officieel Dierendag op 4 oktober.

Sindsdien halen veel mensen alles uit de kast om een waar feestje te vieren met hun huisdier(en). Ze krijgen een lekker kluifje, nieuwe speelgoed of kussen. Altijd leuk om je huisdier te verwennen! Loop daarom eens binnen bij de dierenwinkel in de buurt en koop iets lekkers voor jouw liefste huisdier. Gelukkig zeggen heel veel mensen dat het voor hun huisdier iedere dag dierendag is, zo hoort het. Blij beestje, blije eigenaar tenslotte!

Ze is geweldig!

Bovenste foto: Wendy Broersen met Bo. “Dit ben ik met onze lieve Bo! Bo is een Cavelier King Charles (hoe toepasselijk nu) Spaniël van 6,5 jaar oud. Ze is gewoon geweldig! Blij, vrolijk, lief, soms onwijs lui, dat hangt een beetje van onze bui af en voelt feilloos je stemming aan. Ze kan ook super eigenwijs zijn en gedraagt zich soms alsof ze een grote herder is in plaats van een klein hondje. Een heerlijk beestje!”

Een echt boefje!

Onderste foto, Erik Poland: “Dit is onze oudste hond Putter. Hij is inmiddels 13 jaar en zo ontzettend lief en eigenwijs. Een echt boefje!”


Erik Poland met Putter (foto: aangeleverd)