Plantestafette voor meer bomen in Hollands Kroon

Algemeen
De estafette is onderdeel van Meer Bomen Nu.
De estafette is onderdeel van Meer Bomen Nu. (Foto: aangeleverd)

HOLLANDS KROON - De GroenSpoor Plantestafette is van start gegaan. In oktober en november planten tien Noord-Hollandse gemeenten extra groen. Dat is goed voor plant en dier én een mooie omgeving. Ook de gemeente Hollands Kroon doet mee. De estafette is onderdeel van Meer Bomen Nu, vanuit deze campagne worden er deze winter 25.000 bomen verplant in Hollands Kroon. Op vrijdag 18 november gaan ze in Oudesluis aan de slag. Vrijwilligers maken de Oostpolder dan een beetje mooier en aantrekkelijker voor mens en dier.

De estafette is onderdeel van Meer Bomen Nu, vanuit deze campagne worden er deze winter 25.000 bomen verplant in de gemeente. Op vrijdag 18 november gaan ze aan de Kneeskade in Anna Paulowna aan de slag. Vrijwilligers maken de Oostpolder dan een beetje mooier en aantrekkelijker voor mens en dier. 

Planten aan de Kneeskade

Belangenvereniging Oostpolder plant samen met leerlingen van basisschool Sint Jozef uit ’t Zand en school Vonk (Clusius College) uit Schagen laanbomen en struiken aan de Kneeskade. Hans Heddes, wethouder Schagen, draagt het estafettestokje officieel over aan Alexander Bügel, fractievoorzitter van Onafhankelijk Hollands Kroon. Samen openen zij de plantestafette met het planten van de eerste boom. Daarna gaan de vrijwilligers aan de slag met hulp van medewerkers van de gemeente Hollands Kroon en Landschap Noord-Holland.

Vrijwilligers zijn welkom

Ook jij kunt deelnemen. Op vrijdagochtend 18 november staat om 10.00 uur in het Cultuurkerkje in Oudesluis koffie en thee klaar. Om 10.20 uur start het programma. Daarna geeft Landschap Noord-Holland uitleg over de verschillende bomen en struiken, met daarbij tips voor de eigen tuin. Na het planten van de boompjes gaan de vrijwilligers met een bedankje en biologische bloembolletjes naar huis.

Wilt je hierbij zijn? Geef u dan op via de website van de Groene Reiger.

Nog meer oogsten en planten

De plantestafette is het startschot van Meer Bomen Nu. Komende winter (her)planten we vele bomen en struiken in Hollands Kroon. De eerste oogstdagen staan gepland op 12 november in Wieringerwerf en 19 november in Middenmeer.

Geef je op als vrijwilliger en help mee! Liever gratis bomen ontvangen? Meld je dan aan via https://meerbomen.nu/ik-doe-mee/ikwilbomenr en bekijk waar en wanneer je de bomen kunt ophalen.