Dochters Hannie Bakker emotioneel in ‘Moordcast’-podcast Dionne Slagter

Algemeen
Caroline Bakker, dochter van Hannie Bakker.
Caroline Bakker, dochter van Hannie Bakker. (Foto: Moordcast, Dionne Slagter)

WINKEL - In de ‘Moordcast’-podcast van Dionne Slagter spreken de dochters van Hannie Bakker - Caroline en Gonny - zichtbaar emotioneel over wat er gebeurd is op de noodlottige dag dat hun moeder werd gevonden. Nog altijd tasten ze in het duister over wat er met haar is gebeurd.

Lees ook: Moord op Hannie Bakker, politie zet Burgernet in


Podcast: dochters Hannie Bakker vertellen

Gonny vertelt: “Mijn moeder was een lieve vrouw en een lieve oma en moeder. Ze deed veel voor ons, je kon altijd alles aan haar vragen. Ze sportte veel, tennis vooral, en paste veel op onze kinderen.  Caroline: “We deden heel veel dingen samen. Even shoppen of een terrasje. We hadden een goede moeder-dochter band. Mijn moeder was een sportieve, lieve vrouw die voor iedereen klaar staat.”

Hannie Bakker kwam niet opdagen op Koningsdag

Op woensdag 26 april 2017 is Hannie alleen thuis, haar man John is samen met hun zoon in Frankrijk voor zaken. Op deze Koningsnacht had Hannie bardienst bij de de tennisvereniging. De bardienst was rustig, ze was vrij snel klaar en ging om 21.15 naar huis. Ze appte hierna nog naar haar dochter en een vriendin, om 21.41 en ze laat ze weten dat ze alweer thuis was. De telefoon is voor het laatst online gekomen om 21.56. Ze gaan ervan uit dat ze haar telefoon heeft weggelegd om te slapen. Dan breekt Koningsdag aan, 27 april 2017. Hannie heeft afgesproken om met haar dochter Caroline om naar de vrijmarkt te gaan en de kleinkinderen zouden hierbij zijn, een moment om naar uit te kijken dus. Maar Hannie komt niet opdagen op de afgesproken tijd. 

Kom alsjeblieft naar voren als je meer weet, het is nooit te laat om te praten.

‘Leven Hannie Bakker aan zijden draadje’

Caroline: ‘We zouden met de kids naar het park gaan voor de Koningsspelen. Toen ze niet kwam opdagen belde ik haar een aantal keer, maar ze nam niet op. Op dat moment was ik nog niet bezorgd. Ik dacht dat ze misschien met een vriendin had afgesproken of dat ze nog even in de tuin bezig was en haar telefoon binnen zou liggen, dat gebeurde wel vaker. Uiteindelijk ben ik  toch maar met met drie van haar kleinkinderen in de auto gestapt richting mijn ouderlijk huis, want het duurde wel heel lang. Toen ik de voordeur open deed voelde ik de deur al trekken, het was duidelijk dat er ergens al een andere deur open stond. Ik liep naar binnen en zag meteen dat er iets niet klopte. Ik trof een ravage aan. De kasten en lades waren open getrokken en de tv hing nog half aan de beugel. Ik heb de kinderen in een hoek gezet en gezegd dat ze daar moesten blijven staan . Toen ben ik naar boven gelopen. Ik trof mijn moeder zwaargewond aan op de grond naast haar bed, een deken half over haar heen. Meteen zag ik dat het foute boel was. Het was vreselijk. Dat beeld krijg ik nooit meer van mijn netvlies af. Ze was niet meer aanspreekbaar. Ik belde direct 112. 

Dionne: “Hannie leefde nog, maar haar leven hing aan een zijden draadje. De hulpdiensten waren er gelukkig snel bij, maar haar Hannie was er zo slecht aan toe dat het lastig was om haar op een goede manier uit huis te dragen. Daarom werd ze met een hoogwerker, vanuit de openslaande slaapkamerdeuren naar beneden getakeld. Met een traumahelikopter werd ze met spoed naar het VU gebracht. Daar werd ze met spoed geopereerd.”


Gonny Bakker, dochter Hannie Bakker

We willen dit een plekje kunnen geven

Gonny: “ik geloofde het niet, dat het zo ernstig was, dat kwam niet direct binnen. Mijn vader en broer moesten naar Nederland komen uit Frankrijk. Mijn herinneringen aan die dag zijn een beetje vaag, er was zoveel informatie. Ik heb alles in een roes beleefd. Het was gelijk duidelijk dat het geen ongeluk was. Mijn kinderen waren er ook bij toen Caroline mijn moeder vond, want zij hadden die nacht bij haar gelogeerd. Dat was heel moeilijk voor ons. We mochten haar huis niet in, want deze was twee dagen afgesloten voor onderzoek . Mijn vader heeft bij mijn zus geslapen. Mijn moeder heeft best een tijd in het ziekenhuis gelegen, ze lag in coma. We maakten onderling afspraken dat er elke dag wel iemand bij haar zou zijn.”

Hannie in coma

Caroline: “ Ze was in coma en heeft nooit meer iets kunnen zeggen. Haar toestand was op een gegeven moment zo slecht, dat we allemaal afscheid hebben moeten nemen. Het is vreselijk dat de dader nog vrij rond loopt. We willen gewoon weten wie de dader is en wat er is gebeurd. Dan kunnen we het een soort van plekje geven en de rust weer wat vinden.”

Dionne: “Hannie Bakker vocht wekenlang voor haar leven. Maar de hersenschade die ze had opgelopen wat te ernstig. Op 9 juni 2017, zes weken na de inbraak, overleed ze in het bijzijn van haar familie.”

Hannie bakker moord
Dionne Slagter in gesprek met dochters Hannie Bakker