De 10 vragen aan .... Trudi Groot

Algemeen
Trudi Groot.
Trudi Groot. (Foto: aangeleverd)

Ik ben Trudi Groot, 64 jaar oud en 43 jaar getrouwd met Theo. Moeder van 4 kinderen en schoonmoeder van evenveel kinderen. Inmiddels hebben wij 11 kleinkinderen die ons jong en actief houden! Ik ben vrijwilliger bij v.v. DWOW waar ik sinds 2004 allerlei verschillende taken heb verricht. Momenteel verzorg ik o.a. de koffie voor de klusgroep op dinsdagmorgen. Verder vul ik mijn tijd als bestuurslid bij Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer (SSWW). Onze stichting is sinds 6 jaar volop betrokken bij de ontwikkeling van Campus de Terp. SSWW zal voor de campus het nieuwe zwembad en de nieuwe sporthal bouwen en exploiteren. Dit hele project wordt door +/- 40 vrijwilligers gedragen en ik ben trots dat ik daar deel van mag uitmaken. Het mooie van dit project is dat we samen met onderwijs en gemeente Hollands Kroon een complete campus willen realiseren. Een plek waar mensen van 0 tot 100 elkaar kunnen ontmoeten, kunnen leren en bewegen. Het bestaat naast SSWW waarbij veel verenigingen zijn betrokken, uit een Kindcentrum, waarin 3 schoolbesturen zijn vertegenwoordigd, RSG Wiringherlant waarmee de samenwerking al volop gaande is en gemeente Hollands Kroon die de openbare ruimte passend maakt. Een prachtige samenwerking! Een voorbeeld hoe we met elkaar mooie ontwikkelingen in gang kunnen zetten en realiseren.  Informatie kunt u vinden op www.campusdeterp.nl Sinds 1 september zijn mijn man en ik de uitbaters geworden van het sportcafé in de Zuiderzeehal te Wieringerwerf. Een nieuwe uitdaging waarmee wij de sporters een plek willen bieden om elkaar te ontmoeten en gezellig na de wedstrijd nog even iets te drinken. Belangrijk nu de competitie van het zaalvoetbal en de handbal weer volop gestart is. Wij doen ervaring op voor de horeca in de nieuwe campus en vinden het geweldig om te doen.

Wie bent je en wat doe je?

Waar ben je geboren?

Ik ben geboren op 5 juli 1958 aan de Brinkweg 1 te Wieringerwerf. Ik ben de jongste van 7 kinderen, opgegroeid in een bakkersgezin.

Wat heb je met deze gemeente?

Het is mijn geboortegrond, mijn roots liggen hier in de klei. Tijdens en vlak na mijn opleiding voor verpleegkundige heb ik in Alkmaar gewoond. Toch bleek mijn geboortegrond te trekken en ben ik weer in de Wieringermeer neergestreken. Inmiddels is de Wieringermeer opgegaan in Hollands Kroon, een prachtige gemeente waar alles aanwezig is, bedrijven, strand, bossen, water, ruimte, onderwijs en goede winkels. Een geweldig gebied om te wonen en te werken, waar de mensen om elkaar denken en met elkaar denken hoe alles nog beter kan. Hoe wij als vrijwilligers, scholen en gemeente met elkaar optrekken om Campus de Terp te realiseren is een goed voorbeeld hoe sterk een samenleving met elkaar kan zijn. Ik ben daar heel erg trots op!

Wat is de mooiste plek in Hollands Kroon?

Moet ik nog steeds ontdekken. Ik kom iedere keer weer plekken tegen waar ik blij van wordt. Hollands Kroon is zo mooi!

Welke herinnering aan je woonplaats is je dierbaar?

Tja, ik woonde vroeger in het centrum van Wieringerwerf en kan met een glimlach terug denken aan het spelen op straat met alle kinderen uit de buurt.

Wat is je advies aan de burgemeester?

Ga zo door. De taak van burgemeester is een hele belangrijke o.a. om de verschillende partijen met elkaar te verbinden. Het is mooi om sturing te geven aan een gemeente waarin burgerinitiatieven van de grond komen en waar inwoners met elkaar en voor elkaar klaar staan. Dit naast de moeilijke taak om ook rekening te moeten houden met de regel- en wetgeving. Het is een uitdaging die door onze burgemeester en gemeenteraad goed wordt opgepakt.

Wat is het beste advies dat je zelf ooit kreeg?

Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het zoals het gaat. Dit is mijn motto geworden. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden.

Wat zouden mensen echt van je moeten weten?

De mensen die dicht bij mij staan kennen mij goed en dat is voldoende.

Wat vind jij het beste restaurant/café in Hollands Kroon?

Dat moet ik nog ontdekken omdat we nog niet alle restaurants hebben bezocht.

Wie is je opvolger in deze rubriek en wat wil je hem/haar vragen?

Ik zou graag Johan Osinga uit Anna Paulowna voor willen dragen, hij is al jarenlang als vrijwilliger actief.