10 vragen aan...Johan Osinga

Algemeen
Johan Osinga.
Johan Osinga. (Foto: aangeleverd)

Johan Osinga, gepensioneerd huisarts. Met mijn echtgenote Anitta woon ik nog in Anna Paulowna en genieten wij van onze kleinkinderen, vrije tijd, sport en lezen. Daarnaast zit ik in het bestuur van zwembad Den Krieck en ben ik vrijwilliger bij de tennisvereniging en heb ik nog een erebaantje als voorzitter van de Keijzer Stichting.

Ik ben in 1956 in Leeuwarden in het ziekenhuis geboren, mijn ouders woonden in Dokkum.

Wat heb je met deze gemeente?

Toen ik 2 jaar was zijn mijn ouders met het gezin verhuisd naar Middenmeer, waar ik mijn jeugd heb doorgebracht met goede herinneringen aan mijn lagere schooltijd en de middelbare schoolperiode, waarin we altijd met de bus naar Alkmaar reisden. Vanaf mijn 10e ben ik lid geweest van vv Wieringermeer te Slootdorp, ook gedurende mijn studenten tijd in Groningen ging ik elk weekend naar mijn ouders om op zaterdag te voetballen en natuurlijk mijn jeugdliefde op te zoeken. Na enkele jaren Den Helder zijn wij in Anna Paulowna gaan wonen vanwege mijn werk als huisarts en het bevalt ons hier zo goed, dat wij nu niet meer weg willen. Dicht bij onze kinderen en hun gezinnen, de ruimte, de rust en de zeer vriendelijke mensen maken het voor ons compleet.

Wat is de mooiste plek in Hollands Kroon?

Stroe en Vatrop op het voormalig eiland Wieringen, authentieke plaatsen met prachtige woningen en de Waddenzee op loopafstand.

Welke herinnering aan je woonplaats is je dierbaar?

Uiteraard de geboorte van onze eerste zoon op kerstavond, gewoon thuis met hulp van de zus van mijn vrouw. Heel intiem en, zoals iedere vader zal bevestigen, een zeer bijzonder moment. Daarnaast het afscheid van mijn patiënten in Veerburg na het overdragen van de praktijk en een tiental jaren daarvoor de opening van het nieuwe tenniscomplex in Kleine Sluis.

Wat is je advies aan de burgemeester?

Het lijkt mij, dat zij prima haar weg weet te vinden, maar als het dan toch moet: bied een ieder een luisterend oor, als zij u met respect benaderen.

Wat is het beste advies dat je zelf ooit kreeg?

Veel adviezen heb ik gekregen, maar met betrekking tot mijn werk kreeg ik in de opleiding het advies, om te proberen altijd vriendelijk te zijn naar patiënten. En het advies van mijn vrouw: nee zeggen is ook goed.

Wat zouden mensen echt van je moeten weten?

Als je van rust houdt, kom dan niet tijdens een voetbalwedstrijd bij ons thuis, want dan schrik je.

Wat vind jij het beste restaurant in Hollands Kroon?

La Première in Anna Paulowna, geen twijfel hierover. Je wordt er altijd zeer vriendelijk en gastvrij onthaald en verzorgd en de kok is fantastisch.

Red.: De opvolger blijft nog even een verrassing. Wie het wordt? Dat zie je volgende week!