Harmonie De Eendracht pakt uit in december

Algemeen
Het zal een concert zijn vol met feestelijke muziek.
Het zal een concert zijn vol met feestelijke muziek. (Foto: Sandra Snoeks)

KOLHORN - De decembermaand, maand van de feesten én maand van de muziek. Harmonie De Eendracht draagt hier ook weer haar steentje aan bij. Met kerst pakken ze dubbel en dwars uit.

Ze willen iedereen bedanken die een amaryllisbol gekocht heeft tijdens de  actie in november. De verkoop was weer een groot succes. De vereniging kan het geld goed gebruiken voor onder andere het promoten van (harmonie)muziek bij jong en oud en het onderhoud van de instrumenten.

In december doet het opleidingsorkest de aftrap. Ze spelen op 10 december op het Jeugdfestival Opperdoes. Vervolgens openen ze op vrijdagavond 16 december het Kolhorner Kerstdorp met bekende kerstliederen. De opening is om 19.00 uur. Daarna kun je genieten van het dorp Kolhorn in kerstsfeer. Een dag later, op zaterdagavond 17 december, geeft De Eendracht een kerstconcert. Aan dit concert levert het opleidingsorkest en het A-orkest van de vereniging een bijdrage. Dirigent André Elders heeft samen met de muziekcommissie weer een mooi programma samengesteld. Het zal een concert zijn vol met feestelijke muziek. Zo zal er muziek uit ‘De Notenkraker’ van Tschaikovsky gespeeld worden. Maar ook ‘Around the wiskey jar’, een medley van Ierse volksmuziek, geeft de avond een feestelijk tintje. Tot slot verzorgen ze de muziek tijdens de kerstdienst op 25 december om 10.00 uur in de Lucaskerk in Winkel.

Wil je komen luisteren? Dat kan en in veel gevallen is dit kosteloos. Alleen voor het concert op 17 december zijn de tickets vijf euro. Je kunt ze bestellen via de website van De Eendracht (eendrachtkolhorn@gmail.com) of kopen op de avond van het concert. De Laurenskerk in Kolhorn is een half uur voor aanvang open. Het concert start om 20.00 uur.

Graag geven zij een cadeautip voor onder de kerstboom: een tegoedbon voor 4 proeflessen op een instrument naar keuze bij Harmonie de Eendracht. Deze tegoedbon is voor jong en oud en kost 30 euro. bestellen kan via www.eendrachtkolhorn.nl.